Kuru kayısıda hedef belirlendi! Peki kaç milyonluk gelir elde edilecek? İşte cevabı...

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, kuru kayısıda 750 milyon dolar gelir elde etmeyi planladıklarını söyledi.

Kuru kayısıda hedef belirlendi! Peki kaç milyonluk gelir elde edilecek? İşte cevabı...

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya’nın ticari olarak ayağa kalkması için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi. 

Kuru kayısıda hedef belirlendi! Kaç milyonluk gelir elde edilecek?

Özcan, hasadı yeni başlayan kayısıda geçtiğimiz 3 yıla göre önemli rekolte verileceğini vurguladı. Kuru kayısı ihracatında hedeflerinin 750 milyon dolara ulaşmak olduğunu kaydeden Özcan, “Malatya, ekonomik anlamda çok önemli bir tarım ürünü üretimi gerçekleştiriyor ve dünyada 100’ün üzerinde ülkeye de 100 bin tona yakın ihracat gerçekleştiriyor. Yıllık Türkiye'nin ortalama 8,5 milyar dolar kuru meyve ihracatının da toplamda 500 milyon dolarını sadece kuru kayısı ihracatı oluşturuyor. Hem ülke ekonomisine hem bölge hem de Malatya ekonomisinden katkıda bulunmak için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Bu yıl geçtiğimiz 3 yıla göre de çok önemli bir rekolte vereceğiz. 100 bin tonun üzerinde kuru kayısı üretimiyle bu yıl hedef  olarak 750 milyon dolar gelir elde etmek için ihracatçı arkadaşlarla, tüccarlarımız ve aslında bu işin büyük kahramanları üreticilerimizle beraber deprem döneminde Malatya'yı ekonomik anlamda, ticari anlamda ayağa kalkması için yoğun bir çalışma var” ifadelerini kullandı.