Kuru Kayısı İhracatında Rekor Artış: Kayısı ABD Pazarında Zirvede
Türkiye'nin 2023/24 sezonunda kuru kayısı ihracatı, yüzde 13'lük artışla ortalama kilogram başına 6.785 dolara yükseldi. ABD, 61,3 milyon dolarlık kuru kayısı talebiyle birinci sırada yer aldı. Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin açıkladığı verilere göre, Türkiye'nin kuru kayısı ihracatı 60 bin 320 ton olarak gerçekleşti ve 362 milyon 124 bin dolar döviz geliri sağladı.
Kuru Kayısı İhracatı Ege Bölgesi'nden
Kuru kayısının üretim merkezi Malatya olmasına rağmen, ihracatın büyük bölümü Ege Bölgesi'nden gerçekleştiriliyor. Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, bu başarının ardında üreticilerin ve ihracatçıların büyük emeği olduğunu belirterek, “Kuru kayısı ihracatında elde ettiğimiz bu başarıyı sürdürebilmek ve daha ileriye taşımak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.