Kurtlar Vadisi'nin Geri Dönüyor Yayın Kanalı ve Detaylar Belli Oldu! Adı kaos mu?

Kurtlar Vadisi yeniden mi başlıyor sorusu çıkan haberlerin ardından dizinin hayranlarını heyecanlandırdı. Bir zamanların efsane dizisi Kurtlar Vadisi son günlerde çıkan haberler sebebiyle gündeme geldi. Türk televizyon tarihinin en çok konuşulan ve izlenen yapımlarından Kurtlar Vadisi ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Dizinin Kurtlar Vadisi Kaos olarak yakın zamanda izleyiciyle buluşacağı konuşuluyor. Peki, Kurtlar Vadisi ne zaman başlayacak, hangi kanalda yayınlanacak? İşte detaylar...

Kurtlar Vadisi'nin Geri Dönüyor Yayın Kanalı ve Detaylar Belli Oldu! Adı kaos mu?

Üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala birçok kişi tarafından eski bölümleri seyredilen Kurtlar Vadisi dizisi hayranlarını heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. Yeni ismiyle Kurtlar Vadisi Kaos’un yakın zamanda dijital bir platformda yayınlanacağı iddia edildi. Necati Şaşmaz’ın Polat Alemdar karakterine hayat verdiği Kurtlar Vadisi dizisi ile ilgili iddialar sosyal medyayı karıştırdı.

Bir döneme damgasını vuran Kurtlar Vadisi dizisinin yeniden başlayacağı iddiası gündeme geldi. Dizinin ‘Kurtlar Vadisi Kaos’ ismiyle dijital bir platformda yayınlanacağı çıkan iddialar arasında yer aldı. Kurtlar Vadisi Kaos’un Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Exxen'de yayınlanacağı konuşulmaya başlandı.

Kurtlar Vadisi'nin Geri Dönüyor Yayın Kanalı ve Detaylar Belli Oldu! Adı kaos mu?

Kurtlar Vadisi dizisinin senaristlerinden Bahadır Özdener ile Raci Şaşmaz ve 4 sezon 99 bölüm konsept danışmanlığı yapan Soner Yalçın, geçtiğimiz sene bir mekanda buluşarak saatlerce toplantı yapmışlardı.

Oyuncu kadrosu şimdilik açıklanmayan Kurtlar Vadisi Kaos'ta Necati Şaşmaz'ın yanı sıra, Erhan Ufak, Serdar Akkaya, Erkan Sever, Hakan Boyav ve Ayşegül Çınar gibi isimlerin yer aldığı iddiası ileri sürüldü.

Kurtlar Vadisi, 15 Ocak 2003 tarihinde Show TV'de "Bu bir mafya dizisidir" sloganıyla yayımlanmaya başlayan aksiyon, dram ve politik türdeki Türk televizyon dizisidir. Dizi, 4 sezon olup toplam 97 bölümden oluşmaktadır. 1. sezonunda (ilk 20 bölüm) çarşamba günleri sonrasındaysa perşembe günleri yayımlanmıştır. Dizi, ilk üç sezon Show TV'de yayımlanmıştır. Son sezonundaysa 4 milyon dolar karşılığında Kanal D'ye transfer olmuştur. Bu yönüyle Türk televizyonunda bir ilktir.[1] Dizi, 29 Aralık 2005 tarihinde yayımlanan 97. bölümüyle final yaparak sona ermiştir.

Kurtlar Vadisi'nin Geri Dönüyor Yayın Kanalı ve Detaylar Belli Oldu! Adı kaos mu?

Konu

Yurt dışında KGT adına birçok başarılı operasyonda bulunan Ali Candan; en son Kosova'da iken emrinde olduğu Aslan Akbey tarafından yurda çağrılmış ve kendisine en kritik görev olan Kurtlar Vadisi Operasyonu görevi verilmiştir. Bu görevdeki amaç; mafyanın en tepesindeki güç olan ve Mehmet Karahanlı'nın baron olduğu Kurtlar Konseyi'nin çökertilmesidir. Bu görev hiç kolay değildir ve Kurtlar Konseyi çok güçlüdür. Öyle ki konsey, Türkiye'nin yıllık millî gelirinin yarısı kadar bir paraya hükmetmektedir.

Özet

Ali Candan; kendisine verilen bu zor görev için tüm sevdikleriyle vedalaştıktan sonra bir trafik kazasında öldü olarak gösterilir ve ameliyatla yeni bir yüze kavuşur. Yeni kimlik olarak da kendisine Polat Alemdar kimliği verilir. Polat Alemdar, eski kabadayı Duran Emmi'nin yeğeni olarak gösterilir ve mafya alemine girer. Kurtlar Konseyi'nde Testere Necmi'nin hiyerarşisinde olan ve konsey adına çeşitli suikastlar gerçekleştiren Süleyman Çakır, bir gün Duran Emmi'yi ziyaret etmek için onun, Salacak'daki kahvesine gider. Burada Polat'la da tanışan Çakır, Duran Emmi ile beraber kahveden çıkarken rakibi Şevko'nun saldırısına uğrar. Ama saldırıyı fark eden Polat, son anda hem Çakır'ı hem de Emmi'yi yere yatırarak hayatlarını kurtarır. Böylece Çakır ve Polat can dostu olur ve birçok başarılı işe imza atarlar.

Kurtlar Vadisi'nin Geri Dönüyor Yayın Kanalı ve Detaylar Belli Oldu! Adı kaos mu?

Polat'ın bu başarıları Kurtlar Konseyi'nin dikkatini çeker ve başta Mehmet Karahanlı olmak üzere Laz Ziya, Kılıç, Testere Necmi gibi konseyin üyeleriyle tanışan Polat, zamanla Çakır gibi konseye hizmet eder. Sonraları yükselerek konseyin baronu olur. Tabi böyle yükselirken Pala ve ekibi, Kirve, Rus Konseyi ve birçok zararlı grubu da yok ettiği gibi Süleyman Çakır, Aslan Akbey, Seyfo Dayı, Elif Eylül ve birçok sevdiğini de kaybeder.

2005 yılında Kurtlar Konseyi, iç çekişmeler ve birçok nedenle çöker ve son üyesi Laz Ziya'nın vefatıyla dağılır. Böylece Kurtlar Vadisi Operasyonu başarıya ulaşmış olur. Konseyin çöküşünden sonra Polat, konseyin bağlı olduğu Tapınakçılar'ın Dünya Baronu Amon ile görüşmek üzere Los Angeles şehrine gider. Amon, kendisine birlik olmayı ve Mehmet Karahanlı'nın bizzat yazdığı, konseyin Türkiye aleyhine faaliyetlerinin ve konseyin bağlı olduğu yerlerin kayıtlı olduğu kripteks adındaki şifreli kutudaki belgeleri ister. Ama Polat, bunları kabul etmeyerek Amon'la bir anlaşma yapar ve Türkiye'ye döner.

Tapınakçılar'ın devam eden zararlı faaliyetleri ve Abdülhey'in ölümü, anlaşmanın Amon tarafından bozulmasına ve Polat'ın Kripteks'deki belgeleri dizinin devamı olan Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin 9. sezonunda kamuoyuna açıklamasına sebebiyet verip Piramit operasyonunun başlamasını sağlayacaktır.

Kurtlar Vadisi'nin Geri Dönüyor Yayın Kanalı ve Detaylar Belli Oldu! Adı kaos mu?

Çekimler

İlk sezonlar Beykoz'un Kanlıca semtinde, Üsküdar ve Kadıköy ilçelerinde çekildi.

Konsey sahnelerinin çekiminde Üsküdar'daki Sözbir Royal Residence Hotel kullanıldı. Duran Emmi'nin kahvesindeki sahneler de aynı ilçedeki Korcan Aile Çay Bahçesi'nde çekildi.

Dizinin geliştirilme aşamasındaki en önemli problemlerden birisi de dizideki kumarhane sahnelerinin nasıl çekileceğiydi. Kumarhaneler Türkiye'de yasaklanmıştı ancak dizinin ilk sezonunda kumarhane sahneleri önemli yer tutacaktı. Bu yüzden, dizi için tam teşekküllü bir kumarhane kuruldu. İlk sezonda kumarhane sahneleri sona erdiği için fazla dikkat çekilmedi ve bu sorun da böylece çözülmüş oldu. Bahadır Özdener de kumarhanenin illegal olduğunu ve aletlerin hepsinin gerçek olduğunu belirtti.