Kürecik'te şu tarihlerde oturma eylemi yapılacak! Detaylar haberimizde

Malatya'da Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu tarafından, İsrail'in Filistin'e yönelik uyguladığı insanlık dışı muameleye tepki amaçlı olarak Kürecik NATO Üssü'ne giden tolda 3 gün oturma eylemi düzenlenecek.

Kürecik'te  şu tarihlerde oturma eylemi  yapılacak! Detaylar haberimizde

Konuyla ilgili basın mensuplarına Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu adına açıklama yapan HÜDA-PAR Malatya İl Başkanı Mehmet İlker Dönmezer siyonist işgal rejiminin 75 yıldır işgal ettiği Filistin’de her geçen gün işgalin genişlediğini ifade etti. Milyonlarca Filistinlinin yurtlarından ve topraklarından tehcir edilerek diasporaya uğratıldığını ifade eden Dönmezer, “Filistin'e yönelik Siyonist çetelerin işlemiş olduğu zulümlerin haddi ve hesabı yoktur. Siyonist rejim 7 Ekim'den bu yana Gazze'de tüm dünyanın gözleri önünde büyük bir soykırım suçu işlemiştir. Yapılan bu saldırılar neticesinde 22 Kasım tarihi itibarıyla 6 binden fazla çocuk, 4 bini kadın, 4 bin 532'sinin tamamına yakını silahsız erkeklerden oluşan sağlık çalışanı ve yardım görevlisi savunmasız 14 bin 532 masum insan şehit edilmiştir. Ve yine aynı şekilde Siyonistlerin saldırılarında yıkılan binaların enkazında veya cenazeleri sokaklarda kalan, 4 bin 700'den fazlası kadın ve çocuk 7 bin insan kayıp durumdadır. Siyonistler Gazze'de 47 günde 205 sağlık çalışanı, 25 sivil savunma görevlisini ve 64 gazeteciyi katlederken, 35 binden fazla savunmasız insanı yaralamıştır. Yaralı insanların yüzde 75'inden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturmuştur” ifadelerine yer verdi.
Malatya’nın Akçadağ ilçesinde bulunan NATO Kürecik Radar Üssü’nün kapatılması adına Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu olarak oturma eylemi yapma kararı aldıklarını ifade eden Dönmezer, “Siyonist işgal rejimine bilgi akışı ve istihbarat sağlayan Kürecik radar üssünün kapatılması veyahut Gazze'ye yapılan soykırım ve saldırılar durana kadar faaliyetlerinin durdurulması için oturma eylemi gerçekleştireceğiz. 25-26 ve 27 Kasım günü gerçekleştireceğimiz 3 günlük oturma eylemine tüm halkımız, basın ve medya mensupları davetlidir” diye konuştu.