Kürecik kapatılsın

Filistin direnişine destek ve İsrail'in haksız, hukuksuz uygulamaları için 'Malatya Filistinli kardeşlerinin yanında' sloganıyla düzenlenen basın açıklamasında bir araya gelen Malatya Siyasi Partiler Platformu ve sivil toplum kuruluşları, memleketin bağrına hançer gibi saplanan ve İsrail'e gözcülük yaptığı öne sürülen Kürecik Radar Üssü'nün derhal kapatılması için çağrıda bulunuldu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kürecik kapatılsın

Malatya Siyasi Partiler Platformu, Malatya'da bulunan Kürecik Radar Üssü’nün kapatılması ve İsrail’in haksız ve hukuksuz uygulamalarına dikkat için cuma namazı sonrası Yeni Cami Soykan Meydanı'nda bir araya gelerek, basın açıklamasında bulundular. Yapılan açıklamada, Kürecik Radar İstasyonu'nun, iddia edildiği gibi İsrail’e gözcülük yapmakta ve olası saldırılara karşı İsrail’in güvenliğini sağlamakta ise derhal kapatılması gerektiği vurgulandı. 

Kürecik memleketin bağrına hançer gibi saplandı

İmam Hatip Arif Apak’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra Malatya Siyasi Partiler Platformu, adına basın açıklamasını okuyan üniversite öğrencisi Ahmet Hakan Karagöz, ilimizde bulunan Kürecik Radar İstasyonu’nun kapatılması hususunda oluşan fikir birliğine destekleri açıklamak ve memleketimizin bağrına hançer gibi saplanan Kürecik Üssü’nün derhal kapatılması hususundaki talepleri kamuoyu ile paylaşmak üzere bir araya geldiklerini söyledi. Terörist İsrail’in mübarek Ramazan ayında başlattığı ve Ramazan Bayramı’nda da devam ettirdiği saldırılarda; 65’i çocuk olmak üzere 270’ten fazla Filistinlinin şehit olduğunu anımsatan Karagöz, "Binlerce Filistinli kardeşimiz yaralandı. Kundaktaki bebeklerden, sokakta oynama çağına gelmiş çocuklara, delikanlı genç kardeşlerimizden, hamile annelere, genç yaşlı demeden Filistinli kardeşlerimiz katil Siyonistler tarafından şehit edilmiştir. Siyonist işgalcilerin yaptıkları, eşi benzeri görülmemiş bir insanlık suçudur. Bu vahşete dur demek, bütün dünyanın insanlık borcudur. Terörist İsrail; cami, okul, hastane, sivil yerleşim alanı ayırımı yapmadan; hastanelere çıkan yollar, tarım alanları, şehre su ve elektrik sağlayan tesis ve şebekeleri gözü dönmüş bir şekilde bombalamaktadır. Yaralılar tedavi edilemesin diye doktorlara yönelik özel suikast ve saldırılar düzenlemektedir. Tıbbi malzeme ve acil gıda ihtiyaçlarının girişine izin vermemektedir" dedi.

Fiilen harekete geçilmesi kaçınılmaz

Siyonist İsrail'in; sistemli bir şekilde kan dökmeye devam ettiğine dikkat çeken Karagöz, "İlk kıblegahımız olan Mescid-i Aksa'yı yakıp yıkmaktan geri durmamakta, ibadetlerini yerine getiren Filistinli kardeşlerimize haince saldırmaktadır. Ortadoğu coğrafyasının kalbine bir hançer gibi saplanmış olan Siyonist İsrail; topraklarını gasp ettiği Filistin halkına karşı zulüm ve vahşetine maalesef Dünya kamuoyunun gözü önünde devam etmektedir. Birleşmiş Milletler, NATO, ABD ve Avrupa Birliği; Terörist İsrail’in bu saldırılarına göz yummakta ve İsrail’in meşru savunma hakkını kullandığını ileri sürerek onları alenen desteklemektedir. ABD’nin ve saydığımız kuruluşların desteğini de arkasına alan İşgalci Siyonistler katliamlarını pervasızca sürdürmektedir. Terör devleti İsrail’in bu hayâsızca saldırılarına karşı durmak; inancımızın, insanlığımızın, egemenliğimizin ve de kendi güvenliğimizin bir gereğidir. Tüm insanlığın gözleri önünde İsrail’in, Filistin halkının mülkiyet hakkını ihlal ederek işgalini yaygınlaştırmasına, insan hakları ve inanç hürriyeti ihlallerine, sivillere yönelik uygulanan şiddete ve tüm bu azgınlıklarına karşı artık fiilen harekete geçilmesi kaçınılmazdır" diye konuştu. 

İsrail’in güvenliği bu topraklardan sağlanamaz 

Karagöz, Kürecik Radar İstasyonu’nun kapatılması hususunda oluşan fikir birliğine destekleri açıklamak ve memleketimizin bağrına hançer gibi saplanan Kürecik Üssü’nün derhal kapatılması gerektiğini ifade ederek,  "Eğer; Kürecik Radar İstasyonu, iddia edildiği gibi İsrail’e gözcülük yapmakta ve olası saldırılara karşı İsrail’in güvenliğini sağlamakta ise derhal kapatılmalıdır. Zira kadın, çocuk genç, yaşlı demeden vahşice katliam yapan İsrail’in güvenliği bu aziz topraklardan sağlanamaz. Şayet; Kürecik Radar İstasyonu, kamuoyuna açıklandığı gibi sadece NATO ülkelerinin güvenliği için faaliyet göstermekte ise yine kapatılmalıdır. Çünkü NATO üyesi ülkeler; İsrail tarafından gerçekleştirilen vahşete, çocuk katliamlarına, Siyonist işgale hiçbir tepki vermemiş ve Terörist İsrail’in meşru savunma hakkını kullandığını ileri sürmüşlerdir. Bu durum açıkça göstermektedir ki Filistin’de katledilen kadın ve çocukların NATO ülkeleri nezdinde zerre kadar değeri yoktur. Bundan dolayı Kürecik Radar İstasyonu derhal kapatılmalı ve NATO üyesi ülkelerin güvenliğinin de bu aziz millet nezdinde bir değerinin olmadığı açık bir şekilde gösterilmelidir. Siyasi partilerimizin Malatya temsilcileri olarak Terörist İsrail’in ilk kıblemize saldırıları ve Filistinli kardeşlerimize yönelik katliamlarına karşılık olarak memleketimizin bağrına saplanan Kürecik Radar Üssü’nün derhal kapatılması çağrısında bulunuyor, bu konuda oluşan siyasi konsensüsü destekliyoruz" şeklinde konuştu. Terör örgütü İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yapmış olduğu haince saldırıları elimizle durduracağımız güne kadar kınayarak, lanet etmeye devam edeceklerini söyleyen Karagöz, Filistinli kardeşlerimizin yanında olup, verdikleri diriliş mücadelesinde onlarla birlikte saf tutmaya devam edeceklerini aktardı. Basın açıklamasından sonra İmam Hatip Refik Metin’in okuduğu duayla program son buldu.

Bütün partiler destek verdi

Basın açıklamasına, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Öner Özer, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Enver Kiraz, Deva Partisi İl Başkanı Onur Güneş, Gelecek Partisi İl Başkanı Raşit Alaca, Hür Dava Partisi İl Başkanı Mehmet İlker Dönmezer, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkan Yardımcısı Şahin Yangırhep, Saadet Partisi İl Başkanı Osman Marasalı, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Arif Doğan, Yeniden Refah Partisi İl Başkan Yardımcısı Ömer Çakmak, İYİ Parti Battalgazi İlçe Başkanı Nurettin Bükte, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.