'Kurbanınız Umut Olsun'

Malatya'da Kurban Bayramı hazırlıklarına başlayan Malatya Umut Kervanı, hayırseverlere 'kurban bağışı' çağrısında bulundu.

'Kurbanınız Umut Olsun'

Yardım faaliyetlerine ara vermeden devam eden Malatya Umut Kervanı, "Kurbanınız Umut Olsun" sloganıyla 2021 kurban organizasyonunu başlattı.  Konuyla ilgili açıklamada bulunan Malatya Umut Kervanı Başkanı Ali Sağlık, Kurban Bayramı'nın yaklaştığı ve kurban bağışlarını almaya başladıklarını ifade ederek, her yıl olduğu gibi bu yıl da bağışlanan kurbanları kesip etlerini önceden tespit ettikleri yetim, dul, muhtaç ailelere ulaştıracaklarını belirtti.

Tüm hazırlıklarımızı yaptık hijyenik bir ortamda çalışmalarımızı yapacağız

Malatya Umut Kervanı olarak kurban ibadetini yerine getirmek üzere tüm hazırlıkları yaptıklarını kaydeden Sağlık, "Derneğimiz üye ve gönüllülerinden Bayramın birinci gününde Kurban kesim yerinde çalışacak ve bağış yapılan kurban etlerini muhtaç ailelere ulaştıracak ekipler oluşturduk. Salgın nedeniyle gerekli tedbirleri alıp hijyenik bir ortamda çalışmalarımızı yapacağız inşallah." diye belirtti.
Yoksul aileler Kurban Bayramı nedeniyle çocuklarına et yedirmeyi umuyor
Kayıtlarında yaklaşık 600 yetim, dul ve ihtiyaç sahibi ailenin olduğunu ve bu ailelerden birçoğunun evine bir yıl boyunca et girmediğine dikkat çeken sağlık, "Birçok yoksul aile Kurban Bayramı vesilesiyle hayırseverlerin bağışı ile çocuklarına et yedirmeyi umuyor. Hayırseverlerimizin bu durumu göz önünde bulundurarak hassasiyet göstermelerini talep ediyoruz." dedi.

Küçükbaş kurban bedeli bin 250, büyükbaş hisse bedeli ise 2 bin 350 TL

Bu yıl Malatya'da küçükbaş kurban bedelini 1250 TL ve büyükbaş kurban hisse bedelini ise 2 bin 350 TL olarak belirlediklerini kaydeden sağlık, şöyle devam etti: "Kurban kesecek hayırseverlerin kendileri bizzat kurbanlarının başında durarak veya vekâlet vererek derneğimizin kurban kesim yerinde kurbanlarını kestirebilir, bağışta bulunabilirler. Bağışladıkları kurban etlerini gönüllü ekiplerimiz ile birlikte muhtaç ailelere bizzat ulaştırabilir, kendileri de yardımlaşmanın manevi hazzını yaşayabilirler." Sağlık, "Ayrıca Umut Kervanı Vakfı aracılığıyla hayırseverlerimiz; Asya-Afrika'da 750 TL, Arakan'da 900 TL, Yemen'de bin 350 TL ve Filistin'de 2 bin 800 TL karşılığında kurban vekâletlerini vererek kurbanlarını kestirebilir, bu ülkelerdeki mazlum kardeşlerimize kurban etlerini ulaştırabilirler. Kurban kesimine müteakip kurbanlarının kesildiği mesaj yoluyla telefonlarına bildirilecek, ayrıca bir hafta içinde de video olarak gönderilecektir." dedi. Kurban keserek bağışta bulunacak veya derneklerine vekâlet vererek kurbanını kestirecek hayırseverlerin 0553 703 09 24 numaralı telefonu arayarak ya da Umut Kervanı Vakfının sitesine girerek bağışlarını yapabileceklerini aktaran Sağlık, "Rabbim şimdiden kurban ibadetini yapacak tüm Müslümanların kurbanlarını kabul buyursun. Allaha emanet olunuz." dileğinde bulundu.