Kurban hazırlıkları başladı

Kurban Bayramına sayılı günler kala, büyükbaş hayvan yetiştiricileri tarafından kesim alanları oluşturma hazırlıklarına başlanıldı.

Kurban hazırlıkları başladı

Malatya’da Orduzu, Hatunsuyu, Yaka, Melekbaba, Dilek gibi bölgelerde hayvan yetiştiricileri tarafından özel kesim alanları oluşturulmaya başlandı. Kesim alanlarına profesyonel kasap bulunduran hayvan yetiştiricileri, müşterilerine daha iyi hizmet vermek için çalışıyor. Hayvan yetiştiricisi olarak bayram hazırlıkları ile ilgili bilgi veren Mesut Güler, “Bizler hayvan yetiştiricileri olarak şimdiden kurban kesim yerlerimizi hazırladık. Amacımız müşterilerimize güzel bir hizmet sunmak. Bu konuda ilimizde önemli bir sektörde oluşmaya başladı. Büyükbaş hayvan yetiştiricileri son yıllarda kendi besileri yanında kesim yerleri oluşturularak hizmet vermeye başladı. Bu amaçla biz de hazırlıklarımızı tamamladık. Bayram namazından çıkıp kesim alanımıza gelen müşterilerimiz için öncelikle kahvaltı ikram ediyoruz. Daha sonra kura çekerek kesim sırası belirliyoruz. Sırası gelen vatandaşlar kasapların yanına çağrılarak vekâletleri alınıyor. Tekbir getirilerek kurbanları kasaplar tarafından kesiliyor” dedi.

İsteyen kendi hayvanını kesebiliyor

Hayvanların veteriner kontrolünden geçtiğini de söyleyen Mesut Güler, kesim “Veteriner kontrolü altında yapılan kesimlerden sonra kurban sahipleri isterse etlerini kendileri soyup pay haline getiriyorlar. İsterlerse de kasaplar bu işi kendi adlarına yapıyorlar. Şayet kasaplar tarafından yapılan kesimlerde kasap, hayvanı kesip parçalara ayırıp kemiklerinde ayırıp pay ederse 500 lira kesim ücreti alacak. kesip yüzüp 4 parçaya bölerse 350 lira kesim ücreti alacak. İsteyen vatandaşlar kurbanını kendi kesecekse de bu hizmetlerden yararlanabilecek” diye konuştu.