Kuran Kursu çocuk sesleriyle şenlendi

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da birçok cami ve kuran kursu hasar aldı. Yeşilyurt İlçe Müftülüğü, okulların yaz tatiline girmesinin ardından yaz tatilinde Kuran Kursuna başlayan çocuklar için Ahmediye Kız Kuran Kursu'nun kapılarını çocuklara açtı.

Kuran Kursu çocuk sesleriyle şenlendi

6 Şubat depremlerinden ağır hasar alan Malatya’da cami ve kuran kursları da hasar aldı. Yeşilyurt ilçesine bağlı Ahmediye Kız Kuran Kursu, depremlerden hasar alan ilçe müftülük binası olarak bir süre kullanılmıştı. Hasar alan ilçe müftülük binasının onarılmasının ardından Ahmediye Kız Kuran Kursu öğrencilerin hizmetine açıldı. 2023 yılı Yaz Kur'an Kursu sebebiyle Ahmediye Kur'an Kursunu ziyaret eden İl Müftüsü Şahin Yıldırım öğrencilerle sohbet ederek, çeşitli hediyeler dağıttı.
Yaşanan depremler nedeniyle çocuklara manevi destek olunması gerektiğini belirten Yıldırım, "Sorumluklarımızın farkına vararak Kur'an öğretimi ile beraber çocuklarımıza, yaşanan deprem sebebiyle manevi destek sunumunda da bulunmalıyız" dedi. 
Programa İl Müftüsü Şahin Yıldırım, İl Müftü Yardımcısı Fikriye Özkan, Yeşilyurt İlçe Müftü vekili Kaya Oflaz, Kur'an kursu öğreticileri, veliler ve öğrenciler katıldı.