Kuluncak yeterince tanıtılamadı

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Kuluncak Belediye Başkan Aday Adayı Orhan Boyraz, Malatya'nın Kuluncak'ın ilçesinin bozulmamış bir doğal güzelliği, zengin yeraltı kaynaklarına sahip olduğunu ancak kısır çekişmelerden dolayı bu değerlerin yeteri kadar tanıtılamadığını söyledi.

Kuluncak yeterince tanıtılamadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde MHP’den Kuluncak Belediye Başkan Aday Adayı olan Orhan Boyraz, gazetemize açıklamalarda bulundu. 30 yıl boyunca Milliyetçi Hareket Partisi içerisinde farklı görevlerde bulunduğunu, belediyecilik tecrübesi olduğunu, tecrübesini doğup büyüdüğü Kuluncak'ta değerlendirmek istediğini söyledi. 

Özel projeler yapacağız

Boyraz, mevki ve makamın geçici olduğunu, yaptığının ya da yapamadıklarından dolayı bir gün Allah'a hesap vereceğini düşünen bir siyaset anlayışı ile hizmet edeceğini vurgulayarak, “Belediyemizin yolsuzluklarla, ne taraflı kişilere verilen ihalelerle, gereksiz yerlere çıkar amaçlı yapılan harcamalarla, Kuluncak insanının öncelikli ihtiyaçlarını gözetmeyen projelerle başkan ve çevresine yapılan kayırmacılık diğer kesimleri ihmal eden politikalarla anılmasını istemiyorum. Kuluncak’ımızın Malatya'nın bozulmamış bir doğal güzelliği, zengin yeraltı kaynakları, memleketini seven insanları önemli bir potansiyeldir. Ancak bu zamana kadar ne bu güzel doğası ne yeraltı kaynakları ne de insanlarının Kuluncak sevgisi değerlendirilememiş; öyle ki kendi ilinde bile ayrı bir ilçe olduğu tanıtılamamıştır. Kısır çekişmelerden, yandaşlıktan uzak, birlik beraberlik içinde kaynakları doğru yere yönlendirerek yerinde ve planlı kullanarak Kuluncak’ımızı hak ettiği yere getirmek için ortak akılla çalışmak istiyorum. Yurt dışında ve yurt içinde yaşayan Kuluncak’tan göç etmiş ancak Kuluncak’ı özleyen vatandaşlarımız için Kuluncak'ta yerleşim alanları ayırarak, onların memleketlerinden kopmalarını önlemek ve ilçemize katkı sunmalarını sağlamak özel bir projem olacaktır. Her taraftan sular çağlayan ilçemizde içme suyu ve sulama suyu problemini çözmek öncelikli hedeflerim arasındadır. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza belediyemiz tarafından gerekli teknik destek ve maddi destek verilmek suretiyle bu alanda vatandaşlarımızın kalkınmasını sağlamak önemli çalışma alanlarım olacaktır” dedi.

Hedefimiz üreticiyi de tüketiciyi de desteklemek

Yapacakları çalışmaları anlatan Boyraz, “Yaşlı ve ihtiyaçları olan vatandaşlarımız için ev temizliği, kişisel bakım, gıda desteği belediye hizmetlerimizden olacaktır. İlçe merkezi ve mahallelerimiz arasındaki ulaşım sorununu ortadan kaldıracak, gün içinde kolay ulaşım sağlayacak projeler geliştirmesi hedefimdir. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın ürünlerini değerlendirmek, tüketicinin de ucuz ve doğal ürünlere ulaşabilmesi amacıyla yöresel ürünler pazarı kurmak ve bu pazar alanındaki mekanlardan kira almamak suretiyle üretici ve tüketiciyi desteklemek öncelikli hedefimizdir. Belediyemizin yapacağı temel hizmetleri ayrım yapmadan, her kesime adaletli bir şekilde ulaştırmak, öncelikle Allah'a karşı vazifem olacaktır. Bu anlamda, şimdiye kadar bu küçük beldede, şahsını, yandaşlarını ve çevresini düşünen belediyecilik yaptığını zanneden belediye başkanlarını utandıracağımı düşünüyorum. Kuluncak'ta gençler için yapılmayan çalışmalar, ilçenin geleceğine nasıl zarar verdiğini görüyoruz. Özellikle istihdam alanları, meslek yüksekokulları, mesleki kurslar, spor faaliyetleri gibi gençliğimizi Kuluncak'ta tutacak faaliyetlere odaklanmak, belediyeciliğimizin olmazsa olmazı olacaktır. 2006 yılından itibaren Kuluncak Kalkınma, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı olarak görev yaptım ve bu süreçte Kuluncak’ımızın kalkınma ve gelişmesi için oluşan düşünce birikimimi de kullanarak ilçemizin hassasiyetlerine önem veren bir belediye başkanı olacağımı belirtmek isterim. Kıymetli hemşerilerim, oyunuzu verip 5 yıl unutulmak değil, yönetimin bir parçası olmak isterseniz, bu seçim döneminde sizden desteklerinizi istiyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.