Kulislerde kimler konuşuluyor?

AK Parti'de aday adaylık başvuruları 5 Kasım'da başlayacak. Malatya'da mevcut belediye başkanları arasında aday gösterilmeyeceklere genel merkez önceden haber verecek. Bu görüşmeler gizli tutulacak. Aday olmayacağını bilen başkan adayların açıklanmasına kısa bir süre kala, 'Ben aday olmayı düşünmüyorum' diyecek.

Kulislerde kimler konuşuluyor?

BÜYÜKŞEHİR İÇİN KİMLERİN ADI GEÇİYOR?

AK Parti'den yerel seçimlerde aday adayı olacak kişiler 5-12 Kasım tarihleri arasında başvurularını yapmaya başlayacaklar. Aday adaylığı için yapılacak başvuralar sonrası temayül yoklamaları yapılacak. Kulislerde, AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için Hacı Uğur Polat, Selahattin Gürkan, Ali Bakan, İhsan Koca, Cumali Kınacı, Sami Er, Öznur Çalık, İbrahim Gezer, Bülent Tüfenkci, Mustafa Şahin, Ömer Faruk Öz, Hüseyin Cemal Akın, Turgut Baran, Mustafa Akboğa, Fatma Güldemet Sarı, Ali Kolat isimlerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın CEO bir ismin aday yapılacağı konuşuluyor.

MERKEZ İKİ İLÇE İÇİN KULİSLERDE KİMLER VAR?

Aralık ayında Büyükşehir Belediye Başkan adayının belirlenmesiyle birlikte merkez Battalgazi ve Yeşilyurt ilçeleri Ocak ayında kamuoyuna duyurulacak. Kulislerde Yeşilyurt Belediye Başkan aday adaylığı için, Mehmet Çınar, Vahap Erdem, Hasan Atay, Hulusi Boyraz, Muhammed Yalçınkaya, Ramazan Acar, Hasan İşlek, Meltem Kavuk isimleri konuşulur iken, Battalgazi için de İlhan Geçit, Ramazan Özcan, Osman Güder, Murat Nalçacı, Abdulvahap Şerefhanlı isimleri kulislerde dillendiriliyor. Büyükşehir için aday adayı olacak Hacı Uğur Polat’ın Yeşilyurt’tan, Selahattin Gürkan’ın ise Battalgazi’den yeniden aday gösterileceği de kulislerde konuşulanlar arasında.

MEVCUT BAŞKANIN GURURU ZEDELENMEYECEK

Dün Ankara’ya yakın kaynaklardan aldığımız bilgilere göre, genel merkez bu seçimde şöyle bir yol izleyecek. Mevcut belediye başkanları arasında aday gösterilmeyeceklere genel merkez önceden haber verecek. Bu görüşmeler gizli tutulacak. Aday olmayacağını bilen başkanda, adayların açıklanmasına kısa bir süre kala, “Ben aday olmayı düşünmüyorum, yeni gelecek arkadaşlarımıza sonuna kadar destek olmaya hazırız” ifadelerini kullanacak. Böylece hem mevcut başkanın gururu zedelenmeyecek, hem de mevcut başkan görevde iken onun koltuğuna rakip olacak isimlerin, mevcut belediyeyi ve başkanını eleştirmesinin önüne geçecek.