Köy hayatını, İstanbul'a tercih ettiler! Şimdi onlarca ülkeye ihracat yapıyorlar

İstanbul'dan memleketi Malatya'ya dönen Gürcü ailesi, devlet desteğiyle kurduğu tavuk çiftliğinde organik yumurta üretimi yaparak ürünlerini yurt dışına ihraç ediyor.

Köy hayatını, İstanbul'a tercih ettiler! Şimdi onlarca ülkeye ihracat yapıyorlar

İstanbul'da asgari ücretle çalıştığı işini bırakarak memleketi Malatya'ya dönen Ömer Gürcü ve Nurhan Gürcü, devlet desteği ile kurduğu tavuk çiftliğinde organik yumurta üretimi yaparak ürünlerini yurt dışına ihraç ediyor. İlk başlarda tereddüt yaşadıklarını ve korktuklarını söyleyen Nurhan Gürcü, "Devlet desteği ile çalışmalara başladık. Çok şükür başardık, gençler tereddüt etmesinler. Devlet çalışanın yanında" ifadesini kullandı. Akçadağ’da Çobanuşağı mahallesinde tavuk çiftliği kuran Ömer Gürcü ve Nurhan Gürcü, kurdukları doğal ortamda köy tavuğu besleyerek geçimini sağlıyor. Organik yumurta, tavuk üreten aile ürünlerini yurtdışına da ihraç ediyor.

Üreten kazanır

Ömer Gürcü, “Malatya Akçadağ Çobanuşağı mahallesinde kurmuş olduğum devlet destekli tavuk çiftliğinin 8 yıldır işletmesini yaparak ilimize, ilçemize ve mahallemize katkıda bulunuyoruz. 8 yıldır, 81 ile buradan tavuk üretip, müşterilerimize sağlıklı ve kaliteli ürünler yetiştirmek için çalışıyoruz. Devlet desteğiyle kurmuş olduğum tavuk çiftliğimizi eşimle birlikte sırt sırta vererek bugünlere getirdik ve Ar-Ge çalışmalarımızla her geçen gün kendimizi bu alanda geliştirmekteyiz. Burada yetiştirdiğimiz tavukları ve yumurtaları 81 ilin Tarım Kredi Kooperatiflerine göndermekteyiz. Ayrıca ürünlerin internet üzerinden de satışını yaparak yurtdışına da ihraç ediyoruz. ’Üreten Türkiye Kazanır’ sloganından yola çıkarak eşimle birlikte gece gündüz çalışarak çiftliğimizi büyüttük” dedi.

İlk başta tereddüt ettik

Eşiyle beraber büyük emek sarf ettiklerini vurgulayan Nurhan Beyhan Gürcü, “İstanbul’dan gelip bu işe başladığımızda bu işi yapabilir miyiz diye tereddütlerimiz vardı, fakat devletimizin desteği ve bizlerinde çalışmaları üzerine başardık. Bu işe başlamak isteyen genç girişimcilerde hiç tereddüt etmesinler, devlet her zaman çalışanın yanında. Cumhurbaşkanımıza da çiftçilere ve girişimcilere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.