Köpek saldırılarından sergi açtı

Tecde Mahallesi Muhtarı Ali Yiğit, son günlerde artan başıboş sokak köpek saldırılarına dikkat çekmek için sokak köpek saldırı haberlerini içeren haber ve fotoğraf sergisi açtı. Muhtar Yiğit, başıboş sokak köpek saldırı haberlerini fotoğraf sergisi ile gündeme taşıyıp daha sonra katalog halinde TBMM' ye göndereceğini söyledi.

Köpek saldırılarından sergi açtı

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Tecde Mahallesi Muhtarı Ali Yiğit, son günlerde artan başıboş sokak köpek saldırılarını gündeme taşımak için sokak köpek saldırı haberlerini içeren haber ve fotoğraf sergisi açtı. Yiğit, önümüzdeki günlerde TBMM'ye gelecek olan Hayvan Hakları Yasasında 5199 sayılı yasada bir değişiklik yapılmaması halinde sorunun giderek artacağını ve başıboş sokak köpek saldırılarının devam edeceğini belirtti. 

Yasa sorunu çözmüyor

5199 sayılı yasayla ilgili konuşan Yiğit, "5199 sayılı yasanın 6'ıncı madde başıboş sokak köpekleri ilgili belediyeler tarafından alınır, küpe ve aşısı yapılarak tekrar alındığı yere mahalleye bırakılır diyor. Yasa sorunu çözmüyor. Başıboş sokak köpeklerin sokaklarda kısırlaştırma takibi yapılmadığından sayıları gittikçe artıyor. AK Parti Milletvekili Özlem Zengin'in kısırlaştırma takibi yapılmadığı taktirde 10 yılda 60 Milyon Sokak köpeği olabilir iddiası konunun vahim boyutunu gözler önüne seriyor. Kısırlaştırma takibinin yapılması için geçici hayvan barınakları kurulması şarttır. Başıboş köpek sayısı dahi bilinmezken kısırlaştırma nasıl yapılacak. Kaldı ki küpeli ve aşılı hayvanların saldırmaz tezinden kurtulmamız gerekiyor. Her gün onlarca başıboş sokak köpek saldırı haberleri okuyoruz ve yaşıyoruz" dedi.

Sokak köpek saldırı haberlerini içeren sergi açtı

Muhtar Yiğit, Hayvan Hakları Yasasının bir an önce TBMM'de çıkmasını beklediklerini vurgulayarak, "Hayvana şiddettin insanlık dışı olduğunu, en ağır cezanın verilmesini elbette ki bizlerde istiyoruz.. Sahipli sahipsiz hayvan ayrımı olmaz. Hayvana şiddet uygulayan herkes cezasını çekmelidir. Hayvanların sokakta kalmasını isteyenler vebal altındadır. Hem can dostlarımız diyoruz hem de onları sokağa terk ediyoruz. Aç kaldıklarında veya birilerine saldırdığında istem dışı olarak saldırıya maruz kalan kişide haliyle saldırıdan kurtulmak için kendini korumak adına saldıran köpeğe taş veya sopa ile vurmak zorunda kalacaktır. Sokak hayvanlarına karşı değiliz onlarında rahat edeceği doğal yaşam alanları oluşturarak onları sokaktan vatandaşları da sokak köpekleri saldırısından koruyacak bir düzenleme yapılmalı. Onlarca ölümlü binlerce yaralamalı sokak köpek saldırıları meydana gelmekte. Çok değil 7-8 ay önce Şanlı Urfa’da başıboş sokak köpekleri tarafından saldırıya uğrayan 2 yaşındaki Davut vefat etti. Bunun hesabını kim verecek. Kayseri’de 14 yaşındaki gencin başıboş sokak köpekleri tarafından parçalanarak vefat etmesi hala canlılığını korurken ve her geçen gün artan sokak köpekleri saldırılarına nasıl önlem alınacak birilerinin bunu açıklaması gerekiyor" diye konuştu.

Birileri bizleri de bir dinlesin

Mahallede, günlük sokak köpek saldırı şikayeti aldıklarını anlatan Yiğit, "Artan başıboş sokak köpek haberlerini içeren haber ve fotoğraf sergisi açtığını ve daha sonra başıboş köpek saldırı haberlerini içeren bir katalog hazırlayarak TBMM'ye göndereceğini belirten Muhtar Yiğit sözlerini şöyle tamamladı. Hayvan Hakları Yasası hazırlanırken başıboş sokak köpekleri tarafından saldırıya uğrayan ve mağdur edilen kişilerinde görüşleri alınmalı. Her gün başıboş sokak köpek saldırı korkusu yaşayan vatandaşlara da sorulmalı. Hayvan sever, hayvan sevmeyen ayrımı kaldırılmalı. Herkes hayvan sever ama birileri sadece köpek seviyor ve bunun arkasına sığınıyorlar. Başıboş sokak köpekleri tarafından parçalanan kedileri gündemine almıyor bu köpek sever dernekler. Hayvan Hakları Yasası TBMM' de görüşüleceği şu günlerde her ilin milletvekilleri lütfen sizlerde bir defa olsun başıboş köpekler tarafından saldırıya maruz kalanları ve her gün sokak köpek saldırısından hayatı kabusa dönen vatandaşın sesini duyun."