Konutlar en kısa sürede teslim edilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde yapımı devam eden konutlarla ilgili, 'İnşallah afet bölgesinde dayanıklı, güvenli ve iklim dostu konutları en kısa sürede inşa ederek depremzede kardeşlerimize teslim edeceğiz' dedi.

Konutlar en kısa sürede teslim edilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerdeki Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının İl Müdürleriyle bir araya geldi. Toplantıda, deprem  bölgesini yeniden ayağa kaldırmak için hayata geçirilen  “Yerinde Dönüşüm” projesinin detayları görüşüldü.

Çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz

Özhaseki, depremden etkilenen vatandaşların, sağlam ev ve iş yerlerine kavuşması için hız kesmeden çalıştıklarını söyledi. Özhaseki, Yerinde Dönüşüm projesi kapsamında hibe ve kredi miktarlarına artış yaptıklarını da dile getirerek şunları söyledi: ”Vatandaşlarımızın doğdukları yerlerden ve anılarından uzaklaşmadan bir an evvel yeni, sağlam, güvenli ve çevre dostu ev ve iş yerlerine kavuşmaları için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Yaptığımız hibe ve kredi miktarı artışlarıyla vatandaşımıza kolaylık sağlayarak ve hazırladığımız tip projelerle de destek vererek bir an önce güvenli yuvalarına yerleşmeleri için gayret ediyoruz. İnşallah afet bölgesinde dayanıklı, güvenli ve iklim dostu konutları en kısa sürede inşa ederek depremzede kardeşlerimize teslim edeceğiz.”