Konutlar ay sonu bitecek

24 Ocak'ta Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde Malatya'nın Battalgazi ilçesinde evleri ağır hasar gören vatandaşlar için Gelincik Tepesinde, 3+1 ve 2+1 daireler şeklinde inşa edilen, 38 blok ve 684 konuttan oluşan birinci etap konutlar Ekim ayı sonunda tamamlanacak.

Konutlar ay sonu bitecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından projesi hazırlanan Battalgazi ilçesi Gelincik Tepesi mevkiinde inşası süren konutların yapımını üstlenen Rönesans Holding'in Ankara Bölge Müdürü Cemalettin Özbilen ile Proje Müdürü Toygun Keskin, deprem konutlarında incelemede bulunarak, basın mensuplarına konutların teslim tarihi ve yapım aşaması ile ilgili bilgilendirilmede bulunuldu.

Kısa sürede konutlar tamamlandı

İncelemeler sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Proje Müdürü Toygun Keskin, Devletin depremzedelerin yaralarını sararak, evleri ağır hasar gören vatandaşlara yapmaya başladığı konutların inşasının hızla devam ettiğini belirten Keskin, "Konutların Malatya'daki birinci etap kısmını Rönesans Holding adına biz üstlendik. 5 aylık kısa bir sürede konutları tamamlayarak, Malatya'nın hizmetine sunacağız. C30 sınıfı beton kullandık. Metreküpte 130 kilogram demir kullanıldı. Normal lüks bir konutta 80-90 kilogram olan demir miktarı bu projede 135 kilograma kadar çıktı. Burada TOKİ'nin güvenilir binalar yapmak istemesi, Rönesans olarak Malatya'ya kaliteli ve konforlu binalar kazandırma isteğinin payı var " dedi. 

Depreme dayanıklı bir şekilde yapıldı

Konutların tamamlanma süresiyle ilgili bilgi veren Keskin, bütün binaların bitmeye yakın olduğunu, 38 bloğumuz var, bunun 30'u tamamen bittiğini, 8'inde ise çalışma devam ettiğini ve ekim ayı sonu itibarıyla bitirilmiş olacağını belirtti. Keskin, "Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Orduzu Mahallesi Gelincik Tepesi Mevkii'nde 144.529 m2'lik bir alan üzerinde 678 adet konut inşaatım ve altyapı ile çevre düzenlenmesini üstlenen Rönesans Holding grup şirketlerinden REC Uluslararası, projeyi özenli bir çalışma ile tamamlayarak teslim etmeye hazırlanıyor. Osmanlı mimarisinden esinlenen konutlar Depreme dayanıklı olacak şekilde yapıldı. Firma tarafından yapılan konutlar 21 adet 2+1 blok ve 17 adet 3+1 bloktan oluşuyor. Tepe'de inşa edile konutların temelinin sağlam olması nedeniyle toplamda 120 ton patlayıcı kullanılarak temeller oluşturuldu" diye konuştu.