Konut satışları düştü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nisan 2023 Konut Satış İstatistiklerini açıkladı. Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre 5,6 azalarak 85 bin 652 oldu.  Malatya'da ise Nisan ayındaki konut satışları, geçen yılın aynı dönemine göre düştü. 

Konut satışları düştü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %35,6 azalarak 85 bin 652 oldu. Malatya'da ise Nisan ayındaki konut satışları, geçen yılın aynı dönemine göre düştü. Malatya’da 2022 yılı Nisan ayında 888 konut satılırken bu yılın  Nisan ayında konut satışları yüzde 25 düşerek, 628 olarak gerçekleşti.
Bir önceki aya göre arttı
Malatya’da Nisan ayındaki konut satışları, bir önceki ay göre artış gösterdi. Malatya’da Marta ayında 624 konut satışı gerçekleşirken Nisan ayında 628 konut satıldı. Konut satışları Ocak-Nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde düştü. Geçtiğimiz yıl Ocak Nisan döneminde Malatya’da 3 bin 395 konut satılırken, bu yılın aynı döneminde ise 2 bin 197 konut satıldı.