Konteynerlerde yangın riskine karşı uyarı! Bunları yapmayın!

6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde evlerini kaybettikten sonra konteynerde yaşamaya başlayan depremzedelerin yeni çilesi konteyner yangınları oldu. Malatya İtfaiye Daire Başkanlığı, yangın riskine karşı şu uyarılarda bulundu.

Konteynerlerde yangın riskine karşı uyarı! Bunları yapmayın!

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerde binlerce bina  yıkıldı ve ağır hasar aldı. Depremlerin ardından  evlerini kaybedenler vatandaşlar konteynerde yaşamaya başladı. Ancak vatandaşlar şimdi de konteynerlerde yangın çıkmaması için mücadele ediyor.

Konteynerlerde yangın riskine karşı uyarı! Bunları yapmayın!

Depremlerden sonra evlerini kaybeden binlerce kişi konteynerlerde yaşam mücadelesi verirken, ısınmak için klima ve ısıtıcı kullanıyor. Isıtıcılar ve elektronik aletler ise yangınlara davetiye çıkarabiliyor. Malatya İtfaiye Daire Başkanlığı, geçtiğimiz aylarda gazetemize yaptığı açıklamada, konteynerlerde yangın riskine karşı vatandaşlara bazı uyarılarda bulundu. İşte o açıklama…

Konteynerlerde yangın riskine karşı uyarı! Bunları yapmayın!

Konteynerlerin kolay yanabilen ve çabuk tutuşup çok hızlı ilerleyen yangınlara neden olduğu ifade edilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Konteyner yangınları çok hızlı bir şekilde yakınlarındaki diğer konteynerlere ve yaşam alanlarına sirayet etme açısından riskli yangın türlerinden biridir. Çok korkulan yangınlardan biridir. Çok çabuk başlıyor,  çok hızlı ilerliyor. Konteynerlerde küçük çocuklar,  bebekler yalnız bırakılmamalı. 5 dakika veya 2 dakika da olsa anne baba dışarı çıkıyorsa çocuklarını mutlaka yanına almalı. Vatandaşlarımız ısıtıcıları kullanmadan önce elektrik tesisatlarını mutlaka usta tarafından kontrol ettirsinler. Oradaki elektrik yükünü hesaplatmak lazım. Isıtıcı varken başka bir şey çalıştırılmaması gerekiyorsa onu yapmak gerekiyor. Oradaki elektrikçilerin uyarılarını mutlaka dikkate almaları gerekir. Klima da kullanılabilir ısıtma amaçlı. Yine bunda da elektrik yükü önemli. Konteynerlerdeki en büyük risk, elektrik yükünden dolayı oluşacak yangınlar olacaktır. Tesisatlarını varsa eksik hata yenilesinler, tamirini yaptırsınlar. Kesinlikle sigara içmesinler ve sigara izmariti atılmasın.”