Konteyner Kentte Kışa Hazırlık! İmece Usulü 'Salça' Mesaisi Sürüyor

6 Şubat depremlerinin derin izlerini taşıyan Malatya'nın Yeşilyurt ilçesindeki konteyner kentte yaşayan kadınlar, zorlu kış günlerine hem dayanışma içinde hem de geleneksel lezzetleri yaşatarak hazırlanıyor. Depremin yarattığı yıkımın ardından bir araya gelen yaklaşık 15 kadın, hem aile bütçelerine katkı sağlamak hem de geleneksel lezzetleri yaşatmak amacıyla kolları sıvayarak biber salçası yapımına başladı.

Konteyner Kentte Kışa Hazırlık! İmece Usulü 'Salça' Mesaisi Sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya’da depremin yarattığı yıkıma rağmen umudunu kaybetmeyen kadınlar, hem aile bütçelerine katkı sağlamak hem de unutulmaz lezzetleri yeniden yaşamak için kolları sıvadı. Yeşilyurt ilçesi Cemal Gürsel Mahallesi'nde bulunan konteyner kentte yaşayan kadınlar, geleneksel yöntemlerle biber salçası yaparak hem kışlık ihtiyaçlarını karşılıyor hem de birlikte vakit geçiriyor.

Konteyner Kentte Kışa Hazırlık! İmece Usulü 'Salça' mesaisi sürüyor

Konteyner kent içerisinde oluşturulan küçük bir alanda, bir araya gelen kadınlar, biberleri temizleyip doğrayarak geleneksel yöntemlerle salça yapımının her aşamasında yer alıyor. Gün boyu süren bu dayanışma etkinliği sayesinde hem kışlık salça ihtiyacı karşılanıyor hem de kadınlar arasında güçlü bir bağ oluşuyor.

Konteyner Kentte Kışa Hazırlık! İmece Usulü 'Salça' mesaisi sürüyor

Bu anlamlı etkinlikle ilgili konuşan kadınlar, depremin yarattığı olumsuzluklara rağmen birlik ve beraberlik içinde olmanın önemini vurguluyorlar. Biber salçası yapımının sadece bir ihtiyaç değil, aynı zamanda onlara moral ve motivasyon kaynağı olduğunu belirtiyorlar.