Konteyner kentte kış hazırlığı

Biberler kurutuldu, salçalar hazırlandı... 6 Şubat depremlerinde büyük hasar alan Hatay'da konteyner kentte kalan vatandaşlar geleneklerini sürdürüyor. Bölge halkı her yıl olduğu gibi kışa hazırlık için domates, biber, patlıcan ve dolmalıkları kurutmaya başladı.

Konteyner kentte kış hazırlığı

TRT Haber'de yer alan habere göre,Kimi depremde hayatını kaybeden annesinin ya da bir yakınının geçen yaz yaptığı kışlık kurutmalık ve salçalara bakıp ağladı. Kiminin yaptığı turşuları, kurutmalıkları enkazda kaldı. 

Bu yıl 'kurutmalık' için evlerinin 'damı' balkonlarının korkulukları yok ama 'umutları' var... Konteyner kentte her şeye rağmen hayata tutunan insanların 'kurutmalık' telaşı var.  Depremzedeler bu yıl 'kış aşları' için konteyner kentte birbirlerine destek oluyor. 

Domates, biber, patlıcan ve salçalar konteyner kentteki evlerin önünde masaların üzerine seriliyor. Dolmalıklarsa pencere korkuluklarına asılıyor. Depremzedeler böylece hem geleneği yaşatıyorlar hem de kışa hazırlık yapıyor.

 

"Biz böyle alışmışız"

"Yer miyiz yemez miyiz Allah bilir" diye başlıyor cümleler...  Depremzede Emire Subaşı, hayatın devam ettiğini, zorluklara rağmen geleneklerini sürdürdüklerini anlattı. 

Arzu Kuş da "Hayat acısıyla tatlısıyla devam ediyor" diyor. Nazmiye Atar ise daha önce çok daha fazla yaptıklarını anlattı.