Konteyner Alanları İlaçlanıyor...!

Deprem sonrası kurulan konteyner yaşam alanlarında haşere ve kemirgen mücadelesi tüm hızıyla sürüyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların daha hijyenik bir ortamda yaşamaları için 12 ay boyunca ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.

Konteyner Alanları İlaçlanıyor...!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı İlaçlama Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelindeki haşere mücadelesini aralıksız sürdürüyor. Şehirdeki 718 mahallede yılın 12 ayı devam eden bu çalışmalarla, özellikle yaz aylarında larva ve kış aylarında kışlak mücadelesi yapılarak, vatandaşların haşerelerden olumsuz etkilenmesinin önüne geçiliyor.

6 Şubat'ta yaşanan depremlerle birlikte yıkımın yoğun olduğu bölgelerde kurulan 72 konteyner yaşam alanında da ekiplerin yoğun ilaçlama faaliyetleri devam ediyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların daha sağlıklı ve hijyenik bir yaşam sürdürebilmesi için konteynerlerde, çöp alanlarında, kanalizasyon giderlerinde ve açık alanlarda haşere ve kemirgenlere karşı etkili ilaçlar kullanıyor.

Son olarak, Yeşilyurt ilçesine bağlı Yaka Mahallesi Samanköy Geçici Yaşam Alanı'nda ilaçlama çalışmaları gerçekleştiren ekipler, kemirgenler başta olmak üzere tüm haşere türlerine karşı mücadele ediyor. Vatandaşlar, bu kapsamlı çalışmalar sayesinde daha temiz ve güvenli bir ortamda yaşamlarını sürdürebiliyor.