Komşulukla yaralar sarılıyor

Depremlerin etkilediği Malatya'da kurulan konteyner kentte depremzedeler komşuluk ilişkilerini her geçen gün geliştiriyor ve birbirlerinin yaralarını sarmaya  çalışıyorlar.

Komşulukla yaralar sarılıyor

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lk depremlerin ağır bir şekilde etkilediği Malatya’da konteyner kentler kuruldu. Yaşanan büyük depremin ardından evlerini kaybeden vatandaşlar konteyner kente yerleştirildi. Kentte yeni komşuluk kuran depremzedeler, birbirleriyle zaman geçirerek depremin yaşattığı kötü anları unutmaya çalışıyor.
Konteyner kentte kalan Gülten Korkmaz, depremin açtığı yaraları komşularıyla kapatmaya çalıştığını söyledi. Birlikte güzel zaman geçirdiklerini belirten Korkmaz şunları ifade etti: ”Komşuluk ilişkilerimiz iyi. Yeni yeni tanışıyoruz.  Birbirimize gidip geliyoruz. Bir işim, ihtiyacım olduğunda komşuma söyleyebiliyorum. Birbirimize yardımcı oluyoruz. Birbirimizin yaraları sarmaya çalışıyoruz. Benim evim Sıtma Pınarı’ndaydı ve depremde ağır hasar aldı. Bütün komşularım dağıldı. Ben de yeni komşular edindim burada. Zamanımız güzel geçiyor.”