Klima alırken dikkat

Nida İklimlendirme İşletme Sahibi Makine Mühendisi Abdullah Yeter,  yaz aylarında kullanımı üst seviyelere çıkan klima kullanımı, tercihi ile ilgili uyarılarda bulundu. Yeter, yanlış seçim yüzünden klimaların enerji sarfiyatına ve en önemlisi sağlık problemlerine sebebiyet verdiğini söyledi.

Klima alırken dikkat

Havaların ısınmasıyla konut ve iş yerlerinin vazgeçilmezi olan klimalarla ilgili gazetemize konuşan Nida İklimlendirme İşletme Sahibi Makine Mühendisi Abdullah Yeter, havaların ısınmasıyla birlikte klimalara rağbet eden tüketicileri klima seçimine karşı uyardı.

Ürünlerimiz yok denecek az bir enerji harcamakta

Yaklaşık 15 yıldır, sektörün içinde olduğunu anlatan Yeter, "Ürünlerimiz yeni nesil soğutma ve ısıtma ürünler yurt dışından ithal ediyoruz. İthal ürünler olduğu için 2 yıl garantili, 5 yılda parça garantili. Ürünlerimizin en büyük özelliği yenilenebilir enerjiyle çalışması ve enerji tasarrufu yok denecek az bir enerji harcamakta. Ürünlerimiz tekerli olduğu için gezdirilebilir, seyyar şekildedir.  İnsanları hasta etmeyen, doğal suyla soğutma yapan bir ürün olduğu için çalıştığı ortamlarda havayı hem temizleyip hem koku verme özelliği hem oksijen özelliği hem de doğru bir soğutma yaptığından dolayı bu ürünlere yeni nesil soğutma ürünleri olarak lanse ediyoruz.  Ürünlerimizi Malatya'da en iyi şekilde tanıtmak istiyoruz. Değerli vatandaşlarımızı ürünlerimizi görmeye, tanıtmak için mağazamıza bekliyoruz"  dedi. Yeter, yaz sezonuyla birlikte  insanların klimalara rağbet ettiğini aktararak, "Sıcak havadan dolayı insanların iş veriminde yüzde 15 gibi bir düşüş oluyor.  Dolayısıyla insanlar klimalara rağbet ediyor.  Bizde vatandaşlarımızın klima alırken, gelip inceleyip, ondan sonra karar vermelerini istiyoruz. Biz sadece Malatya'ya değil, bölgeye de ürün veriyoruz" diye konuştu.

Yanlış kullanım hastalığa davetiye çıkarabilir

Klima alacak vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Yeter, "İnsanlar  bugüne kadar standart gazlı klimaları tercih ediyorlardı. Hem dezavantajları var hem de diğer avantajları var. Mesela gazlı klimada kapıyı açık bırakmazsınız, mutlaka kapalı olmak zorunda. Tekrardan aynı havayı soğutup, veriyor. İnsanlar, bu durumdan bir çok hastalığa yakalanıyor. Ama bizim cihazlarımız öyle değil. Kapı pencere kapalı olmadan dışarıdaki taze havayı çekerek, içindeki 3 adet filtrelerden geçerek, içerideki havayı dışarı ataraktan devamlı devir daim hava dönüşümü yapıyor. Bu konuda biz bu ürünlerin sağlıklı olduğunu düşünüyoruz. Enerji sarfiyatlarında ise  normal klimalara göre 20'de 1 oranında, yani bizim en büyük klimamız, 24 saatte 2 TL'lik elektrik tüketiyor. En ufak cihazımız 24 saatte 1 liralık elektrik tüketiyor.  Verim olarak diğer klimalardan 4 kat daha verimli" şeklinde konuştu.

Klima alırken dikkat