'Kızılay toplum merkezi' hizmette

Türk Kızılay'ı tarafından Türkiye'nin birçok ilinde faaliyet veren 'Kızılay Toplum Merkezi'nin 19'uncusu Malatya'da hizmete girdi. Merkezde, yerel halka ve geçici koruma altındaki yabancılara yönelik pisikososyal destek, koruma, yönlendirme, mesleki eğitimler, sağlık, dil eğitimleri ve seminerler aracılığıyla destek sunacak.

'Kızılay toplum merkezi' hizmette

Türk Kızılay’ı ‘Kızılay Toplum Merkezi’nin 19’cusu Battalgazi ilçesi Taştepe mahallesinde düzenlenen tören ile hizmete girdi. Merkezde, yerel halka ve geçici koruma altındaki yabancılara yönelik pisikososyal destek, koruma, yönlendirme, mesleki eğitimler, sağlık, dil eğitimleri ve seminerler aracılığıyla destek verilmesi hedefleniyor. Programın açılışında konuşan Türk Kızılay Malatya Toplum Merkezi Yöneticisi Ümit Karaoğlan, Türk Kızılay’ının kurulduğu günden bu yana 154 yıldır yardımlaşma ve dayanışma üzerine ülkemizde ve dünyanın farklı bölgelerinde insani yardım faaliyetlerini yürüttüğünü anımsattı. Bir dokunuş bir hayat sloganıyla 2015 yılında Şanlıurfa’da yola çıktıklarını ve 2 milyon insana dokunduklarını söyledi.

Yeni nesillere katkı sağlıyoruz

Türk Kızılay’ı Malatya Şube Başkanı Osman Korkut ise, merkezde yapılacak hizmetler hakkında bilgiler paylaşarak, “Toplum merkezimiz ana başlıklarıyla sosyo ekonomik güçlendirme çalışmaları, koruma ve sosyal uyum faaliyetleri, sağlık ve psikososyal destek çalışmaları, rehberlik hizmetleri, eğitim faaliyetleri, sosyal etkinliklere yönelik çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Merkezimizde bulunan çocuk ve genç merkezleri alanlarıyla yeni nesillere katkı sağlıyoruz. Buradan çok önemli bir detayın altını çizmek istiyorum, toplum merkezleri, yerlerinden edilmiş ihtiyaç sahipleri kadar yerel nüfusa da hizmet sağlamaktadır. Bugün açacağımız merkez ile Malatya’daki hizmetlerimize daha kolay erişim sağlanabilecek hale gelecekti ve buna güçlü bir paydaş desteğine ihtiyaç vardı” diye konuştu.

Yardım ve şefkat elini gösteriyorlar

Kızılay’ı gönül elçileri olarak işaret eden Malatya Valisi Hulusi Şahin de, “Toplum merkezleri Türkiye’nin hemen hemen her yerinde çeşitli kurumlarımız tarafından açılıyor ve hizmet veriyor. Kızılay gibi tamamen gönüllülük esasına göre kurulmuş ve sadece vatandaşlarımızın değil, aslında her insanın ihtiyaç duyduğu anda, en zor zamanda onun yanında olmayı kendine şiar edinmiş bir kurum. Çok sayıda bu tür toplum merkezlerini açmaya başladı. 19’cusu da Malatya’mız oldu. Burası sadece Suriyelilere yada göçmenlere hizmet edecek bir merkez değil. Burası mahallelerimize de hizmet edecek bir yer. Burada görüyorum kırmızı yeleklilerimizi. Onlar her zaman, her yerde en zor zamanlarda tamamen gönüllü olarak koşarak geliyorlar. Yangında, selde, depremde, savaş halinde Kızılay her zaman sadece Türkiye’nin değil, dünyanın her yerinde Türk insanının yardım elini ve şefkat elini gösteriyorlar” dedi.