Kızılay'dan Deprem Haftası Mesajı

İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle yaptığı paylaşımda, deprem kuşağında yer alan Türkiye'de güvenli bir yaşam kültürünün oluşturulması ve deprem risklerine karşı hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı.

Kızılay'dan Deprem Haftası Mesajı

İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı.

Türkiye'nin deprem kuşağında yer alan bir ülke olduğunu ve bu nedenle güvenli bir yaşam kültürünün oluşturulması ve deprem risklerine karşı hazırlıklı olunması gerektiğinin altını çizen Kızılay, "Afetlere karşı hazırlıklı olmak, depreme dayanıklı yapılar inşa etmek, tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde hareket etmek doğal afetleri önleyemese de bu afetlerin zararlarını asgari düzeye indirecektir" dedi.

Kızılay, doğal afetlerin değil ihmallerin daha çok zarar verdiğini belirterek, "Alacağımız önleyici tedbirler, afetlerde oluşacak maddi ve manevi kayıplarımızı en aza indirecektir" ifadelerini kullandı.

Kızılay, İnönü Üniversitesi olarak Malatya'nın ve binalarının yeniden inşasında, halkın bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi hususunda her türlü bilimsel ve teknik desteği sunduklarını kaydederek, "Şehrimizin, memleketimizin ve aziz milletimizin her türlü afetten, maddi ve manevi kayıplardan uzak olmasını diliyorum" dedi.

Kızılay'dan Deprem Haftası Mesajı