Kitap kurtlarına müjde!

Malatya'da yıllardır özlemi çekilen merkezi anlamda konumlanmış, ilim adamları ve araştırmacılar başta olmak üzere her seviyeden okuyucuların rahatça ulaşıp çalışma yapabilecekleri Malatya İl Halk Kütüphanesi nihayet Malatya'ya kazandırıldı. Kanalboyu'nda, eski Atatürk Kız Lisesinin yerinde yaptırılan Malatya İl Halk Kütüphanesi pırıl pırıl salonlarıyla açılış heyecanı yaşıyor.

Kitap kurtlarına müjde!

Malatya'nın kültür hayatına önemli katkı sağlayacak olan kütüphane, araştırmacı ve okuyucularının yanı sıra Malatya Basınının sahada görev yapan aktif mensuplarına da doğal bir sosyal mekân işlevi görecek. 
6 Şubat Depremlerinin yerle bir ettiği Malatya'da böylesine kültür yuvası niteliğinde olan Malatya İl Halk Kütüphanesi Malatyalı şair, yazar, basın mensubu ve aydınlarının kültürel kaynaşma, tanışma, iletişim ve buluşma merkezi olma potansiyeli taşıyor. 
İl Kültür Müdürlüğü ve Kütüphane yönetimi haftanın belli bir gününde uygun bir salonunda davet edeceği ilgi alanında uzman konuşmacılarla bu konuda ilk adımı başlatmış olurlar. 

Malatya Temalı Kitap Bağışı Yapabilirsiniz

İl Halk Kütüphanesi, bağışçılardan “Malatya içerikli” yayınlar bekliyor. 
Malatya İl Halk Kütüphanesi Müdürü Muzaffer Tekin, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığının katkılarıyla ilimize çok güzel bir kütüphane kazandırıldığını belirterek “Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a ve kütüphanemizin yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Birkaç gün içinde açılacak kütüphanemiz Malatyalı kitapseverlerin, öğrencilerin hizmetinde olacak. Genel anlamda yayın olarak eksiğimiz bulunmuyor; Bakanlığımız bu konuda bizi sonuna kadar destekliyor. Ancak Malatya içerikli yayınların sayısını arttırmak istiyoruz. Gayet modern teknolojiyle inşa edilen, binlerce eserin yer alacağı kütüphanemizde Malatya Kent Arşivi bölümümüz de var. Yıllar içerisinde kütüphanemize ulaşan çok sayıda yayını arşivimize koyduk. Ancak yayınlanıp da kütüphanemize ulaşmamış eserler olabiliyor. Şahısların bu yayınlara sahip olduğunu tahmin ediyoruz. Bazen eski bir kitap, birkaç yaprak bir dergi çok değerli bilgiler içerebilir; araştırmacılar bu yayınlardan yararlanabilir. Hem de toplumsal belleğimizi kayıt altına almış oluruz. Elinde Malatya içerikli yayın olan vatandaşlarımızın kütüphanemize bağışta bulunmasını bekliyor, katkı sağlayacaklara şimdiden teşekkür ediyoruz” dedi.