Kışla Esnafının Şehri Terk Etmesi Mi İsteniyor?

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Atatürk (Kışla) Caddesi esnafının yerleştirildiği konteynerlerin içler acısı durumda olduğunu belirterek, 'Doğrudan değil ama dolaylı yollardan esnafların bu kenti terk etmeleri isteniyor.' dedi.

Kışla Esnafının Şehri Terk Etmesi Mi İsteniyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde Atatürk Caddesi(Kışla)'ndeki esnaflar, depremler sonrası bölgenin rezerv alan ilan edilmesiyle zorunlu olarak dükkanlarını boşalttı. Geçici olarak millet bahçesine kurulan çarşıya yerleştirilen esnaflar, konteynerlerde yaşanan aydınlatma,altyapı gibi temel sorunlarla karşı karşıya kaldı. 

Kışla Esnafının Şehri Terk Etmesi Mi İsteniyor?

Esnafların yaşadığı sorunları sosyal medya hesabı üzerinden dile getiren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, esnaflarının durumunun içler acısı olduğunu vurguladı.

Kışla Esnafının Şehri Terk Etmesi Mi İsteniyor?

Konteynerler Boş

Dükkanlarını terk etmek istemeyen, bu nedenle caddeyi trafiğe kapatan esnaflar alt yapısı, elektriği, suyu hazır konteynerlerin hazır olduğu belirtilerek ikna edilmişti. Ancak esnafların yerleştirildiği Malatya Millet Bahçesi içindeki alan deyim yerindeyse virane bir halde.Gündüz bakımsızlıktan, gece ışıksızlıktan can çekişen bölgeye müşteriler adım atmıyor. Durum böyle olunca yüzlerce esnaf konteyneri boş bekliyor.

Kışla Esnafının Şehri Terk Etmesi Mi İsteniyor?

Esnafı Perişan Etmeye Devam Ediyorlar

Malatya’nın en önemli ticari bölgelerinden biri olan Atatürk (Kışla) Caddesi’nin verilen sözlere rağmen bir oldu bittiye getirerek boşaltılmasının yanlışlığını daha önce dile getiren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “Depremde büyük kayıp yaşamış esnaftan alıp veremedikleri nedir anlamak mümkün değil. Bölge boşaltılarak zaten mağdur edilen esnafı perişan etmeye devam ediyorlar. Hiç kimse bu şartlardaki bir bölgede esnaftan satış yapmasını bekleyemez. Doğrudan değil ama dolaylı yollardan esnafların bu kenti terk etmeleri isteniyor.” İfadelerini kullandı.

Kışla Esnafının Şehri Terk Etmesi Mi İsteniyor?

Apar topar getirildi

Ağbaba,Millet Bahçesi’ndeki bölgenin videosunu paylaşarak şunları söyledi:
“Burası Malatya Millet Bahçesi. Malatya’nın tek işlek bölgesi, ışıkları yanan nadir yerlerden biri. Atatürk (Kışla) Caddesi'ndeki esnaflar, 20 gün önce konteynerlere apar topar getirildi. Su yok, lavabo yok, altyapı yok, akşamları zifiri karanlık ışıklandırma yok, kazı yapılmış kaldıran yok. Ne gelen var ne giden. Burada, bu şartlarda iş yapmak imkansız. Durum böyle olunca on tane esnaftan ancak bir tanesi konteynere yerleşmiş. Diğerlerinin akıbeti belli değil. Yüzlerce esnafı yerinden ettiler. Şimdi de dolaylı yoldan "bu şehri terk edin" diyorlar. Depremin üzerinden 18 ay geçti, Malatya bu şartlarda nasıl ayağa kalkacak, bilen yok.”