Kısa filmlere destek

Malatya Uluslararası Film Festivali Direktörü Suat Köçer, Bu sene platforma yeni bir alan ekleyerek 3 kısa filme yapım desteği verdiklerini söyledi.

Kısa filmlere destek

9-15 Kasım 2018 tarihleri arasında Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından sekizincisi düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında TRT tarafından 3 esere maddi destek verilecek. Festival Direktörü Suat Köçer, Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıdaki konuşmasında Malatya Film Platformunun uluslararası bir platform haline dönüştüğünü belirterek, “Yapılan Uluslararası filmlerin Azerbaycan, İran ve diğer Türki Cumhuriyetleri de kapsayacak şekilde desteklenmesini istiyoruz. Bu kasamda bu yıl TRT tarafından yapım öncesi değerlendirilerek yapım aşamasında destek verilecek.  Bu kapsamda ayrıca Türkiye ve Azerbaycan heyetleri arasında koordinasyon sağlanacak, böylelikle Malatya film festivali ve Malatya ön plana çıkarılacak. Programa Türkiye ve Azerbaycan sinema yapımcıları katılacak. 11 Eylülde başlayacak çalışmalarda 10 eser belirlenecek, bunlar arasında yapılacak değerlendirmede ise 3 esere yapım desteği verilecek. Bu amaçla da kendimize mahsus değerlerle iki ülke arasındaki bağlarımız güçlenecek” şeklinde konuştu.

Bilge filmler yapmalıyız

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da, bu festivallerin sürekli hale gelmesi gerektiğini ifade ederek, “Sinema, aslında kültürlerin yayılmasında en önemli faktördür. Amerika Birleşik Devletleri, Vietnam'da bataklığa saplanmıştır ama saplandığı bataklığı 'Rambo'lar ve benzeri artistlerle zafere dönüştürme gayretine girişmiştir. Şuan dünyaya sorsanız, Amerika'nın Vietnam'daki bataklığını değil kahramanlıklarını konuşur. Bu sadece bir yanıltmadır. Aynı zamanda sinemayı çok iyi bir şekilde stratejik bir araç olarak kullanmalarıdır. Bölgenin diğer aktörleriyle birlikte biz tekrar tarihteki büyük gücümüzü almamız gerekiyor. Ülkenin büyüme stratejisine denk olarak da kültürde sanatta aynı büyüklüğü gerçekleştirmemiz gerekiyor” dedi. Azerbaycan Kültür Bakanlığı Kinostüdyo Direktörü Müşfiq Hatemov ise,  kurum olarak festivalde yapılan işleri desteklediklerini ve aktivitelere katılmak istediklerini belirtti. Genç Sinemacılar Derneği Başkanı, yönetmen Elçin Musaoğlu da, “Biz insanların kültür önderleriyiz. Sinema da bizim kültürümüzün bir parçasıdır. Kardeş ülkeler olarak bilge filmler yapmalıyız. Kendi değerlerimizi anlatan örnek olacak filmler yapmalıyız. Böylelikle kendi kültürümüzü paylaşmalı, gelecek nesillere örnek olarak bırakmalıyız. Böyle bir başlangıç yaparsak diğer Türki devletler de bizleri örnek alarak bu tür çalışmalar yaparlar” diye konuştu.