Kırsalda mücadele veriyoruz

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Mehmet Mert, basın mensuplarına Malatya'ya içme suyu sağlayan kaynağı gezdirdi. Burada konuşan Mert, içme suyu konusunda  en büyük mücadeleyi kırsalda bölgelerde verdiklerini belirterek, 'Birçok sondajımız, kaynaklarımız kurudu. Köylere su götüremiyoruz. Az da olsa çok masraf çok para harcayarak çok ciddi anlamda emek vererek insanlara su kavuşturmaya çalışıyoruz' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kırsalda mücadele veriyoruz

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü görevine getirilen Memet Mert, Malatya’da görev yapan yazılı ve görsel basın mensuplarıyla Gündüzbey Kaptaj Tesislerinde sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Salgınları MASKİ’ye mal etmek doğru olmaz

Yapılan ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında basın mensuplarını bilgilendiren Genel Müdür Mert, Malatya’nın suyuna herkesin sahip çıkması gerektiğinin belirtti. Mert, su yönetiminin hayati bir konu olduğunu belirterek, "MASKİ Genel Müdürlüğü görevine yeni başladım. Ekibimizle birlikte sahaya çıkarak, Malatya’mıza hizmet edeceğiz. İçme suyumuz ile ilgili gerçekten kötü bir algı var. Kim doktora gitse, hastalansa içme suyundan olduğu söyleniyor. 7, 8, ve 9.’cu aylar salgın ciddi bir şekilde artıyor. Niye sadece bu aylarda artıyor. Diğer aylarda farklı bir şey yapmıyoruz. Kaptaj aynı kaptaj, su aynı su. Depolar aynı depolar. Borular aynı borular. Malatya’nın sebzesi ve meyvesinin çıktığı zamanlarda mı salgın artıyor? Salgınları MASKİ’ye mal etmek doğru olmaz. Bu tamamen suya bağlanıyor. Bu algı Malatya’ya çok kötü bir şekilde sunuluyor. Burada halkımızın hizmetine sunduğumuz suyumuzun gözesi tamamen kapalı ve kaynak suyudur. Allah buraya öyle bir nimet vermiş ki, Türkiye’de buranın bir örneği yok" diye konuştu.

Süreci doğru yönetmemiz gerekiyor

Malatya’nın en önemli değerinin içme suyu olduğunu anlatan Mert, "Yani yaşam kaynağımız. Bu suyumuzu hep beraber doğru anlatmaz isek, hep beraber sahip çıkmazsak ne olacak hazır sular ciddi bir şekilde şehrimizde yaygınlaşacak. Suyumuzun ne kadar temiz  olduğunu, sürecin ne kadar titizlikle yapıldığını hep beraber göreceğiz. Su kıtlığı olan ülkelerden bir tanesiyiz. Malatya olarak ta bu suyumuzu çok iyi kullanmalıyız. Merkezin hemen hemen tamamına bu kaynaktan su veriliyor. Alt yapıya büyük yatırımlar yapıyoruz. Geçtiğimiz iki yıl içerisinde yaklaşık 500 milyonluk yatırım yapılmış. Sularımızı ölçülebilir hale getirmemiz lazım. Süreci doğru yönetmemiz gerekiyor. Kuraklığı öngörerek çok ciddi yatırımlar yapmamız lazım. Bizim suyumuzu anlatın. Eksikliklerimiz yanlışlarımız olabilir. Çok ciddi mücadele vereceğiz. Merkezde ve kırsalda oluşan arızalarımıza günlük gideceğiz. Ertesine güne bırakmayacağız. Arızalar günlük bitecek diye ekibime talimat verdim. Sahayı doğru yönetmeye çalışacağız. İçme suyumuzda günlük numuneler alıyoruz. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğümüzde bizden bağımsız şekilde numuneler alarak gerekli analizleri yapıyor ve denetliyor. Davetimize gelerek bizleri yalnız bırakmayan tüm basın mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyor, Malatya bizim, su bizim, hep birlikte memleketimizi yönetelim diyorum" dedi.

Köylere su götüremiyoruz

Kırsal bölgelerde su sıkıntısının yaşandığına dikkat çeken Mert, “Kırsal 11 tane ilçemiz var. İçme suyu konusunda biz en büyük mücadeleyi şu anda kırsalda veriyoruz. Birçok sondajımız, kaynaklarımız kurudu.  Köylere su götüremiyoruz. Az da olsa çok masraf çok para harcayarak çok ciddi anlamda emek vererek insanlara su kavuşturmaya çalışıyoruz. Bununla ilgili de tüm arkadaşlarımız ciddi anlamda sahada gayret gösteriyor. 7-8 yerde sondaj ekibimiz çalışıyor. 60-70 yerde şantiyelerimiz var, yoğun bir şekilde çalışıyor. Tabii MASKİ’nin algısını ve kamuoyundaki görüntüsünü bu kadar para harcayan bir birim” diye konuştu.