Kırsal turizme destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç, TKDK olarak kırsal turizme önemli derecede destek verdiklerini belirterek, Biz Malatya'da turizmin gelişmesi için şimdiye kadar birçok çalışmalar yaptık. Kırsal turizm projeleri kapsamında restoran, butik otel, parkurlar, oyun alanları ve birçok yeni oluşturulacak projelerde burada destek verip hayata geçirebiliyoruz' dedi.

Kırsal turizme destek

TKDK Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç, il müdürlüğü binasında basın mensuplarına yapılan yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tunç, Malatya’da kırsal turizme önem verdiklerini ve Malatya turizminin daha da artması için TKDK olarak çalışmaların devam edeceğine dikkat çekti. TKDK’nın bugüne kadar verdiği destekleri anlatan Tunç,  “TKDK olarak 2011 yılından beri aldığımız projelerde çiftçi faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve desteklenmesi kapsamında kırsal turizmi de desteklemekteyiz. Kırsal turizm desteğimiz maksimum 500 bin Euro hibeli ve hibe miktarı da yüzde 55 olmakta. Biz Malatya’da turizmin gelişmesi için şimdiye kadar birçok çalışmalar yaptık. Bununla ilgili birçok kırsal turizm projelerimizi hayata geçirdik. Kırsal turizm projelerimizin içerisinde neler var? Derseniz, restoran, butik otel, parkurlar, oyun alanları ve birçok yeni oluşturulacak projelerde burada destek verip hayata geçirebiliyoruz.” dedi. 

Her geçen gün turizm artıyor

Malatya’da Arslantepe ile birlikte turizmin her geçen gün artığını kaydeden Tunç; “Malatya bu anlamda yeni yeni gelişen bir ilimiz turizmi her geçen gün daha da artmakta. Turist sayısının her geçen gün daha da arttığı bir il konumundayız. Arslantepe’ninde UNESCO’ya girmesiyle Malatya’nın turizmde önemi git gide daha da arttı. Bizde buna binaen kırsal turizm desteğiyle Malatya’nın potansiyelini daha üste çıkartmak istiyoruz. Hem iç, hem dış turizme hitap edecek şekle gelmesini istiyoruz. Bu anlamda faydalanmak isteyen vatandaşlarımız olursa kuruma bekliyoruz. Bizim şimdiye kadar yaptığımız projelerde restoran, butik otel daha ağırlıkta. Aslında restoran dediğimizde, bu kırsal alandaki kır lokantaları, mesire alanları veya onun benzeri spor faaliyetlerinin de içerisinde olduğu turizme dayalı projelerimiz var. Kırsal turizme talep var. Vatandaş yada şirkete yönelik yatırımlarımız oluyor” şeklinde konuştu.