Kırmızı Et Zirveye Çıktı: Vatandaş İçin Artık Lüks Oldu…
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte et fiyatlarında büyük bir artış yaşandı. Yemekleri lezzetlendiren kırmızı eti tüketmek Malatya'daki vatandaşlar için lüks haline geldi. Kırmızı et fiyatlarının yükselmesinin sebebinin büyük besicilerden kaynaklandığını belirten Esnaf Erol Duran, 'Hayvan üreticileri fiyatları aşırı yüksek tutuyor' dedi.
Et fiyatları her Ramazan ayında yükseldiğini ancak herhangi bir fiyat düşüşü yaşanmadığını belirten “Erol Duran, Et fiyatları Ramazan haftası yükseldi. Şu anda dana kıyma 600 TL, dana kuşbaşı 600 TL Kuzu eti 550 TL’den satıyoruz. Bizler yerli hayvan satıyoruz. Burada yetiştirme, burada büyüme. Angus almıyoruz, kesmiyoruz, ithal hayvan kesmiyoruz. İthal hayvan ithal hayvan kesenler, angus kesenler arasında kiloda ortalama 50 lira oynuyor. Angus'un raf ömrü kısa, biraz daha yağlı. Et kalitesi biraz daha farklı. Biz yerli hayvan alıyoruz. Hayvan üreticileri şu an fiyatları aşırı yüksek tutuyor. Eğer durum böyle olmasaydı, eti 600 liraya satmak zorunda kalmazdık. Ancak yetiştiriciler, Ramazan öncesinde fiyatları yüksek tutu” dedi.