Kiraz güven tazeledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya İl Teşkilatı'nın 37.Olağan Genel Kurulu'nda tek listeyle girdiği seçimde, 307 oyun 306'sını alarak yeniden il başkanlığı görevine seçildi

Kiraz güven tazeledi

CHP’nin 37.Olağan Genel Kurulu, Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 413 delegeden 312'si oy kullandı. 307 oy geçerli, 5 oy ise geçersiz sayıldı. Tek listeyle seçime giren mevcut başkan Enver Kiraz, 306 oy alarak, CHP Malatya İl Başkanlığı’na yeniden seçildi.

Güçlü bir Türkiye için yola çıkıyoruz

37.Olağan Genel Kurulda divan başkanlığına CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç seçildi. Genel kurul öncesi açıklamalarda bulunan Özkoç, vatan sevdasına dikkat çekerek, "Sadece CHP’li olmaya gerek yok MHP’li olabilirsin İyi Partili de olabilirsin Saadet Partili de olabilirsin başka diğer siyasi partilerden de olabilirsin ama içinde önce vatan sevgisi olacak. Millet sevgisi bayrak sevgisi olacak eğer vatanını korumazsan ailen gibi görmezsen Suriye’nin düştüğü duruma düşersin vatan aramaya çıkarsın. O yüzden Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan bütün vatandaşlarımıza Malatya’dan sesleniyorum bu iktidarı artık yıkın. Artık vatanına bağlı milletini bağlı dış politikada itibarlı olan bir Türkiye olmalı. Türkiye’ de emekten yana üretimden yana olan bir iktidarın önünü açın. Bunun için sağcısı solcusu milliyetçisi hep birlikte el ele kolla kola vererek tekrar demokratik parlamenter sistemin geldiği güne kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Hep beraber güçlü bir Türkiye için yola çıkıyoruz” dedi.

Blok listeyi istemiyorum

Özkoç'un konuşması sonrasında çalışma raporu okunup oylandı. Rapor, oy birliğiyle kabul edildi. Divana seçimin blok listeyle yapılması önergesi verildi. Önerge, oy çokluğuyla kabul edildi. Avukat Yusuf Sürücü, blok liste hakkında konuşmak için söz istedi ancak divan başkanı Özkoç, ‘oylamanın yapıldığını’ ifade ederek, kabul etmedi. Özkoç, Sürücü’ye delege olup olmadığını sordu, Sürücü ise delege kartını gösterdi. Özkoç, Sürücü’ye söz hakkı verdi. Sürücü, yaptığı konuşmada, “Blok liste bizim tüzüğümüze sonradan girmiştir. Geçmişte çarşaf liste ile seçimlere gidildiği zaman başkan adayları parti içerisindeki farklı kanatları kendi seçim listesinde temsil etsin diye anahtar liste yaparlardı. Şimdi blok liste ile bunu tamamen ortadan kaldırdık. Parti içerisinde belirli bir grubun hakimiyeti yanında, partiye emek veren diğer kesimlerin, diğer grupların parti yönetiminde söz sahibi olma imkanı ortadan kaldırılıyor. Buda parti içerisinde ister isteme bir ayrışmaya, ötekileştirilmeye, parçalanmaya ve parti içerisindeki birlik ruhu havasının zayıflamasına sebep olmaktadır. Blok liste delegenin özgür iradesine de aykırıdır. Blok listeyi istemiyorum. Partim için yararlı olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, 24 Ocak’ta Elazığ’ın Sivrice ilçesinde yaşanan depreme değinerek, depremin bir çok  acı şeyi gösterdiğini söyledi.

Köklü bir ailede siyaset yapıyoruz

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise gerçekleştirilen kongrenin kendisi için iki önemli anlamının olduğunu ifade ederek, aktif siyaset hayatında 20'ıncı yılı doldurduğunu belirtti. CHP’nin önemli bir parti olduğunu dile getiren Kiraz, “Çok büyük, köklü bir ailede siyaset yapıyoruz. Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın adı bilinen bilinmeyen bütün kahramanları bu ailenin bir parçasıdır. Demokrasi için en büyük adımı atan hemşerimiz İsmet Paşa bu ailenin bir parçasıdır. Ne ezen, ne ezilen, insanca halkça bir düzen diye Karaoğlan Ecevit’te bu ailenin bir parçasıdır" şeklinde konuştu.

Yönetim listesi

Enver Kiraz başkanlığındaki CHP İl Yönetimi şöyle oluştu: “Niyazi Akıncı, Hakkı Akkoyun, Okan Aladağ, Zübeyde Aslan, Emine Aydıncak, Fatma Didem Barut, Mehmet Bayram, Ali Celiloğlu, İmam Çavuş, Avni Çiçek, Ali Rıza Fırat, İsmail Gündüz, Mazlum İlhan, Hayati İnce, İbrahim Karabıyık, Bahar Karataş, İbrahim Koç, Yakup Korkmaz, Übeyit Öksüz, Erkan Özgür, Mustafa Emre Şahin, Melisa Yavaşoğlu, Abuzer Yolcu, Barış Yıldız.”
İl Disiplin Kurulu ise şu isimlerden oluşuyor: “Alirıza Mengüşoğlu, Hüseyin Kutlar, Onat Yılmaz, Zülfikar Yıldırım, Ali İhsan Uçar, Berna Karadaş, Ayten Demirtaş, Neriman Çelik, Ali Cücemen.”
Kurultay delegeleri listesinde şu isimler yer aldı: “Abdulvahap Ayzabar, Haluk Cömertoğlu, İbrahim Çakır, Turan Karadağ, Berna Karadaş, Mehmet Kızıldaş, Soysal Kekevi, Enver Kiraz, Hüseyin Mete, Erdoğan Türkyılmaz, Erdal Üstün, Barış Yıldız.”
Haber-Foto: Abuzer Adak-Cafer Toy