Kimsenin haddine değil

Aylık mizah dergisi Komikaze'de yayımlanan karikatürde Hazreti Nuh'a (Aleyhisselam) yapılan hakarete tepki gösteren Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, 'Manevi değerlerimiz ve mukaddesatımızla mizah olmaz. Peygamberler tüm insanlığının ortak değeridir. Peygamberleri mizah konusu yapmak onları aşağılamak kimsenin hakkı da haddi de değildir' dedi.

Kimsenin haddine değil

Aylık mizah dergisi Komikaze'de sözde mizah yapılırken, Allah’ın Peygamberi Nuh Aleyhisselam ve İslami değerler aşağılandı.  Yayınlanan karikatürle ilgili açıklamalarda bulunan Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin,  Erdil Yaşaroğlu imzalı karikatürde Hz. Nuh Aleyhisselamın, İslam dini ve kutsal değerlerle alay edilmesi, mizah konusu yapılması ya da aşağılanmasının kabul edilemeyeceğine dikkat çekerek, manevi değerler ve mukaddesatla mizahın olmayacağını belirtti.

Peygamberler tüm insanlığının ortak değeridir 

Manevi değerler ve mukaddesatlarımızın mizah olamayacağına dikkat çeken Engin, Peygamberleri aşağılamak da kimsenin haddi değildir. Aylık mizah dergisi Komikaze'de yayınlanan Erdil Yaşaroğlu imzalı karikatürde Hz. Nuh Aleyhisselamın, İslam dini ve kutsal değerlerimizle alay edilmesi, mizah konusu edilmesi ya da aşağılanması kabullenemez.  Peygamberler tüm insanlığının ortak değeridir. Peygamberleri mizah konusu yapmak onları aşağılamak kimsenin hakkı da haddi de değildir.  Bunun basın özgürlüğü ile bir ilgisi yoktur. İnançlarımıza manevi değerlerimize yapılan bu saygısızlığı kınıyor, karikatürü yapanı, yayınlayanları Müslüman halkımızdan özür dilemeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Utanç verici

Engin, söz konusu karikatürlerin Turkcell operatörünün “Dergilik” uygulamasında da yer almasını utanç verici olarak gördüklerine vurgu yaparak, "Biz Müslümanlar peygamberleri ayırt etmeyiz. Hepsi bizim peygamberimiz, Allah’ın elçileridir ve hiç birine hakaret edilmesine, aşağılanmasına izin vermeyiz. Kimse bir başkasının kutsalına, inançlarına hakaret edip basın özgürlüğüne, ifade özgürlüğüne sığınamaz. Peygamberlere ve dini değerlerimize yapılan hakaretler karşısında hiçbir Müslüman sessiz kalmayacak ve kalmamalıdır. Bizler sevgi, kardeşlik, barış ve merhamet dini İslam’ın temsilcileriyiz. Biz kimsenin peygamberine kitabına küfretmeyiz. Ne bizim ne de bir başka inanç grubunun inancına, kutsalına hakaret edilmesine de izin vermeyiz. Sağduyu ve aklıselimle güzel dinimizin bizlere öğrettiği hassasiyetle tepkimizi ortaya koymasını da biliriz" şeklinde konuştu.