Kiliseye var camiye yok mu?
Camiiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle basın açıklaması yayınlayan Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, 24 Ocak Elazığ depreminden sonra hasar alan ve uzun bir süredir kapalı olan Yeni Cami'nin tekrar ibadete açılmasını temenni ederek, 'Bizler her dine saygılıyız ancak bugün Malatya'da restorasyonu hızla devam eden Tarihi kilise için hızlı adımlar atılırken bugün biz Müslümanlar için hele ki Malatyalılar için çok değerli olan Yeni Cami'miz henüz bu restorasyon çalışmalarına dahil edilmedi' dedi.
Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, Camiiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bir basın açıklaması yayınladı. Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Tarihi Kilise için hızlı adımlar atıldığı ancak 24 Ocak Elazığ depreminde hasar alan ve uzun bir süredir kapalı olan Malatya'nın sembolü Yeni Cami'nin bu restorasyon çalışmalarına dahil edilmediğini söyledi.
Din görevlilerinin önemi göz ardı edilemez
Din görevlilerinin, toplumumuzun öncüsü olduğuna dikkat çeken Yıldırım, "Din görevlilerimiz, İslamiyet tarihinden beri Allah'ın yüce kitabında övdüğü İslamiyet ve peygamberi harekatın liderleri olan kişilerdir. Bizlerin dini hassasiyetleri noktasında bizlere rehber olan namaz gibi en kıymettar bir ibadete imam olmak, Müslümanların iyi ve kötü her zamanında yanlarında olmak gibi kutsi bir harekatı idare etmek hakikaten çok önemlidir. Toplumun içtimai ve manevi noktada sorun yaşadığı alanlarda toplumumuza Kuran ve Hadis ışığında aydınlatmak ve problemlerimizi çözmek noktasında kritik bir konumdaki insanlardır. 15 Temmuz Darbesi sürecinde camilerden salalarla halkın bir araya gelmesine ve milli manevi duyguların pekişmesinde ve darbenin püskürtülmesi noktasında kritik bir görev almış din görevlilerinin önemi asla göz ardı edilemez" diye konuştu.
Yeni Camii mahzun ve yalnız
Yıldırım, dinimizin ibadet merkezleri olan mescit ve camilerimiz de din görevlilerimiz kadar kıymetli ve kutsi olduğunu vurgulayarak, "Camilerimiz bizim kutsalımızdır. Minarelerden duyulan ezan sesleri, okunan ayetlerle toplumun adeta bam teline dokunması ve imaretiyle, ihtişamı ile bizlere huzur veriyor. Tüm camilerimiz elbette bizler için çok kıymetlidir ancak bazı camiiler vardır ki onlar gerek tarihsel dokusuyla gerekse hikayesi ile bizleri derinden etkiliyor. Örneğin Malatya'mızın sembolü olmuş, Balkan savaşları esnasında yapılan Yeni Cami'miz. Ancak Yeni Cami'miz bugünlerde mahzun ve yalnız. 24 Ocak Elazığ depreminden sonra hasar alan ve uzun bir süredir kapalı olan Yeni Cami'mizin tekrar ibadete açılması en büyük temennimizdir. Bizler her dine saygılıyız ancak bugün Malatya'da restorasyonu hızla devam eden Tarihi kilise için hızlı adımlar atılırken bugün biz Müslümanlar için hele ki Malatyalılar için çok değerli olan Yeni Cami'miz henüz bu restorasyon çalışmalarına dahil edilmedi. Camiinin yapılış tarihinde dahi tamamlanması için halkın yardımlarıyla, halkın istek ve taleplerine yapılan Camii tekrar halkın istek ve talepleri doğrultusunda açılmalıdır. Bu noktada ilgililere bu konu için harekete geçmeleri adına talepte bulunuyoruz. Yeni Camii stratejik konumu münasebetiyle her vakit namazında dolup taşan bir camidir. En kısa zamanda çalışmaların başlamasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.