Kılıçdaroğlu geliyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Malatya milletvekili Veli Ağbaba, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP Malatya İl Başkanlığının açılışını yapmak üzere 19 Eylül Pazartesi günü Malatya'ya geleceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu geliyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanlığında gerçekleştirdiği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ağbaba, Toprak Mahsülleri Ofisi’nin kayısıda taban fiyat açıklamamasını eleştirerek, “TMO neden fiyat açıklamıyor? Geçen yıl TMO kayısı alacağını ve kayısı fiyatı açıklayacağını ifade etti. Bu da AKP’li sevgili milletvekilleri tarafından kamuoyuna büyük bir coşkuyla paylaşıldı. Büyük bir başarı olarak söylendi. Ama bugün hiçbirinden çıt çıkmıyor. Geçtiğimiz yıl TMO’nun alımını büyük bir coşkuyla açıklayanlar fiyatını duyuranlardan bugün çıt çıkmıyor. TMO kayısı sezonu bitmiş olmasına rağmen neden fiyat açıklamıyor bunun yanıtlanması gerekiyor. Kayısı bitti hasat bitti insanlar kayısılarını satıyorlar insanların borçları var ama fiyat dengesi oluşturması açısından TMO hala fiyat açıklayabilmiş değil. AKP milletvekilleri de körleri ve sağırları oynuyor. Kayısı üreticisinin derdine dert demiyorlar. Onları görmezden geliyorlar” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 19 Eylül Pazartesi günü Malatya’da olacağını ifade eden Ağbaba, bütün Malatyalıları 19 Eylül saat 17.00’de parti binasının açılışına davet etti. 

Oda seçimlerinde tarafsız olacağız

 Ağbaba, Malatya hareketli dönemin yaşandığını aktararak, “Malatya hareketli dönemler yaşıyor. Çeşitli seçimler var. Ticaret ve Sanayi Odası ve borsa seçimi var. Borsadaki ve ticaret odasındaki aday olan arkadaşlara başarılar diliyorum. Malatya’nın bugün sanayisinin de gelişmekte olduğunu ifade etmek istiyoruz. Malatya organize sanayisi Türkiye’de örnek fabrikaları barındıran önemli bir organize sanayi bölgesi. Ben hem yatırımcılara teşekkür ediyorum hem emek verenlere teşekkür ediyorum. Ancak şunu belirtmek lazım. Ticaret ve Sanayi Odası hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmamalıdır. Ticaret ve Sanayi Odası Malatya’da her kesimi temsil etmeli ve her kesimi kucaklamalı. Ayrıca bir şeyin daha altını çizmek istiyorum. CHP örgütümüz ve ben şahsen milletvekili olarak bu seçimlerde herhangi bir şeyi desteklemediğimizi ve tarafsız olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Tabi ki aday olan arkadaşlarımız var. Her iki gruptan aday olan dostlarımız var; ancak bu konuda Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde partimizin tarafsız olacağını belirtmek istiyorum. Umarım Malatya için hayırlı sonuçları olur” şeklinde konuştu.