Kernek bilmecesi

Malatyalı bu yıl kentin sembol mekanlarından 'Kernek Meydanı'ndan mahrum kaldı. 'Kernek Meydanı'nı aslına uygun hale getirmek için yaklaşık 8 aydır başlatılan çalışma bir türlü bitmedi.

Kernek bilmecesi

'Kernek Meydanı Taşkın Koruma ve Alt Yapı Rehabilitasyon Yapım İşi' 12 Kasım 2020’de yapılan ihalenin sözleşmesi 17 Aralık 2020 tarihinde imzalamış, firma, 28 Aralık 2020 tarihinde işe başladı. Ancak işin bitirilme tarihi 26 Mayıs 2021 olmasına rağmen çalışmalar Ağustos ayına girdiğimiz şu günlerde hala bitirilemedi ve ne zaman bitirileceği de bilinmiyor.

150 günde tamamlanacaktı ama

Malatya’ya değer katan mekanlarının başında gelen; parkı, kaynak suyu ve havuzuyla bilinen, kentin sembol mekanları arasında olan ve her gelen belediye başkanın yaptığı düzenlemelerle beton yığınına dönen Kernek Meydanı, geçtiğimiz Ekim ayında MASKİ tarafından Kernek Meydanının eski haline dönüştürülmesi için ihaleye çıkarılmıştı. 215 metre taşkın kanalı yenilenmesi, 1 adet 400 tonluk içme suyu deposu, 2 bin 140 metre içme suyu hattı ve 1 adet biriktirme haznesi yapımı gerçekleştirilecek, 'Kernek Meydanı Taşkın Koruma ve Alt Yapı Rehabilitasyon Yapım İşi' ihalesini kazanan firmanın işi 26 Mayıs 2021'de tamamlayacağı belirtilmişti.

Kaplumbağa hızında ilerliyor

12 Kasım 2020’de yapılan projeyi 4 milyon 290 bin TL teklif eden Bingöl merkezli Orbin Mühendislik İnşaat Temizlik Ticaret Limited Şirketi ihaleyi kazanmıştı. İhaleyi kazanan firma ile 17 Aralık 2020'de sözleşme imzalanmış, 28 Aralıkta Kernek Meydanını aslına uygun hale getirmek için çalışmalara başlanmıştı. İşin bitirilme süresi 150 gün, teslim tarihi 26 Mayıs 2021 olarak açıklanmıştı. Ancak Mayıs ayında çalışmaları inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, çalışmaların Temmuz ayında sonunda tamamlanacağını söylemişti. Fakat Temmuz ayı da bitmesine rağmen henüz alt yapı çalışmalarının bile tamamlanmaması vatandaşın tepkisini çekiyor.