Kemal Sunal'ın hatıraları yaşatılacak

Malatya'nın Doğanyol ilçesinde bulunan usta sanatçı Kemal Sunal'ın doğduğu ev, 2020 yılında meydana gelen Elazığ depreminden etkilenerek, ağır hasar almıştı. Kentsel dönüşüm kapsamında ev yeniden inşa edildi. Gökçe mahallesinde bulunan kullanılmayan hizmet binası da Belediye tarafından usta sanatçının adını taşıyacak müze haline getirilerek, Kemal Sunal'ın hatıraları yaşatılacak. Müzede ise Kemal Sunal'ın filmleri ve şahsi eşyaları sergilenecek. 

Kemal Sunal'ın hatıraları yaşatılacak

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 2020 yılında meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremde ağır hasar alan Malatya’nın Doğanyol ilçesi üç yıl içerisinde Toplu Konut İdaresi tarafından sil baştan yenilerek, modern bir ilçe haline geldi. Depremlerde hayatını kaybeden usta sanatçı Kemal Sunal’ın doğmuş olduğu ev de ağır hasar almıştı. Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, usta sanatçının yıkılan evinin yeniden yapıldığını söyledi. Başkan Bay, Gökçe’de bulunan eski hizmet binasının müzeye çevrilerek usta sanatçının adının bu müzede yaşatılacağını ifade etti.  Başkan Bay, depremler sonrası kentsel dönüşümle ilçenin modern bir görüntüye kavuştuğunu belirtti.

Değerlerimize sahip çıkıyoruz

Doğanyol’un Gökçe Mahallesinde bulunan belediyeye ait eski hizmet binasının hayatını kaybeden usta sanatçı Kemal Sunal’ın adının taşıyacak müzeye çevrileceğini belirten Başkan Bay, “Kemal Sunal’ın doğduğu ev kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmiş hali. Şimdi akrabaları burada kalmaktadır. Sanatçımızın da adını taşımak için Gökçe’de bulunan eski hizmet binamızı kendisinin adını taşıyacak şekilde kütüphane, kadın el sanatları merkezi, anaokulu şeklinde dizayn ediyoruz. Yaklaşık 3 ay sonra hizmette olacak. Hem değerimizin ismini taşıtmış olacağız hem de sosyal bir proje olarak bu hizmeti yerine getirmiş olacağız. En önemli görevlerimizden bir tanesi değerlerimize sahip çıkmak” ifadelerine yer verdi. 

Şahsına ait bazı eşyaları da sergilenecek

Yapılacak olan müzede Kemal Sunal’a ait filmlerin ve ailesinin destekleriyle kendisine ait bazı eşyaların da sergileneceğini aktaran Bay, “ Kemal Sunal gibi yaklaşık 3 jenerasyona hatta günümüz gençleri dahil 4 jenerasyona hitap eden sanatçımızın ismini taşıtarak, burada kendisinin anılarını yapmak istiyoruz. Hizmete girdiği zamanda ailesini davet ederek bütün hemşehrilerimizi burada görmek istiyoruz. Sanatçımızın değerlerini görmek için. Sanatsal olarak filmlerinden tutun da ailesinin destekleriyle kendi şahsına ait bazı eşyalar hususunda sergileyeceğiz” diye konuştu.