KDV oranları indirilsin

Malatya Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Nuh Boyraz, yüzde 18 oranında uygulanan KDV oranlarının, yüzde 8 seviyelere indirilmesini talep etti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
KDV oranları indirilsin

Malatya Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Nuh Boyraz, yüzde 18 oranında uygulanan KDV oranlarının, yüzde 8 seviyelere indirilmesini talep etti. 
Geçtiğimiz günlerde Aile mahkemeleri, tüketici mahkemeleri ve çocuk mahkemelerinin görev alanına giren davalar ve işler ile vesayet davaları ve iş uyuşmazlıklarında dava şartı olarak arabuluculuk ile bunlara bağlı icra takipleri kapsamında verilen avukatlık hizmetlerindeki KDV oranının tespitine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre söz konusu davalarda avukatlık hizmetlerindeki KDV oranı yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmişti. SMMMO'da muhasebeciler ve mali müşavirler içinde KDV oranlarının indirilmesini talep etti. 
Esnafımıza büyük bir yük
Konu ile ilgili bir açıklamalarda bulunan Boyraz, yeni çıkartılan bir yasayı muhasebeciler ve mali müşavirler camiasının üzüntü ile karşıladığını belirterek, “Verginin ülke geneline yayılmasında, toplanmasında büyük emeği ve katkısı olan biz serbest muhasebeci mali müşavirlere değil de, sadece avukatlara yönelik bir düzenleme çıkartılması, bir tarafın kayrılması gerçekten serbest meslek erbabı olan avukatların dışında mühendisleri, mimarları ve biz muhasebeci mali müşavirleri gerçekten yaralamıştır. Bu düzenlemenin bir an önce tüm serbest meslek erbabını kapsayacak şekilde düzenlenmesi, KDV yükünün gerçekten çok yüksek olduğunu belirtmek isterim. Yüzde 18'lik KDV oranı gerçekten esnaflarımız açısından büyük bir yük. Bunun yüzde 8'lik bir makul seviyeye çıkması ülke ekonomisi açısından da, esnaflarımızın zor dönemde olduğu bir dönemde de büyük bir katkı sağlayacaktır. Bu düzenlemenin biran önce yapılmasını diliyorum. Bu konuda milletvekillerimize, siyasilerimize mesajlarımızı bildirdik ama bu konu ile ilgili görüşmelerimiz devam edecek. Burada esnaf odalarımız varken de, asgari ücret tarifesi üzerinden mecburen kestiğimiz KDV, esnafa büyük bir yük getirmekte. Bu konuda esnaf odalarımızın da desteklerini talep ediyorum" diye konuştu.