Kayısının sorunlarını çözelim

İktidara Hazırlık Merkezi'nin açılışı için Malatya'ya gelen Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, '2023'te Türkiye aya çıkacak' açıklamalarını desteklediklerini belirterek, 'Ama bu hedefe doğru gitmeden bazı sorunları çözmemiz gerekiyor. Ülkemizdeki yaklaşık 17 milyon kayısı ağacından 8 milyonuna sahip olan Malatya'nın önce kayısı ile ilgili sorunlarını çözelim, gelin kayısıyı dünya markası yapalım' dedi.

Kayısının sorunlarını çözelim

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Malatya'da ilk olarak partisinin, Malatya İktidara Hazırlık Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra kentteki özel bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Sarıgül, iktidarın yorgun, muhalefetin çözüm üretemediğini kaydederek, siyasetteki bu kilidi açmak ve vatandaşlara çare olmak için Malatya’ya geldiklerini söyledi.

Demokrasiyi öne çıkaracağız

Sarıgül, Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde şehit edilen 13 sivil vatandaşa Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diledi. Malatya'nın, İsmet İnönü’leri, Turgut Özal’ları, Recai Kutan’ları Türk siyasetine armağan eden Türkiye’nin en önemli kentlerinden biri olduğunu dile getiren Sarıgül, "Türkiye Değişim Parti’miz Atatürk ilkelerini savunan, cumhuriyetin değerlerini geliştirerek koruyan, evrensel hukuk kurallarına uyan, inançlara saygılı laikliği yaşatan, üretimi destekleyen, emeği koruyan, hudut ve bayrak birliği diyen demokratik bir kitle partisidir! Türkiye Değişim Partisi; emekten, barıştan, özgürlükten, adaletten yana varlıktan, bereketten, bilgiden, teknolojiden yana doğadan, çevreden yana Türkiye’nin en demokratik kitle partisidir. Adaleti, üretimi, paylaşmayı, özgürlükleri ve koşulsuz demokrasiyi öne çıkaracağız bunu yapacak tek güç milletimizin desteği ile Türkiye Değişim Partisi’dir. Kardeşlerim; adım adım ülkemizi dolaşıyorum her yerde aynı büyük heyecanı görüyorum. Türkiye Değişim Partisi halkımızın yeni umududur, tünelin ucundaki ışıktır. Teşkilatlı toplum her güçlüğü yener teşkilatlarımızla, yurttaşlarımızla kucaklaşmanın zamanı gelmiştir görünen odur ki Türkiye Değişim Partisi’nden başka milletimizi kucaklayacak, ülkemizde barışı gerçekleştirecek bir yapı yoktur" diye konuştu.

Çiftçimize destek vermemiz lazım

'2023’te Türkiye aya çıkacak' açıklamalarına değinen Sarıgül, "Geçtiğimiz günlerde 2023’te Türkiye aya çıkacak haberlerini hepimiz yakından takip ettik. Bizler Türkiye Değişim Partisi olarak bu hedefi doğru buluyoruz, destekliyoruz uzaydaki hakimiyet, dünyadaki güç olarak görüyoruz. Ama bu hedefe doğru gitmeden bazı sorunları çözmemiz gerekiyor ülkemizdeki yaklaşık 17 milyon kayısı ağacından 8 milyonuna sahip olan Malatya’nın önce kayısı ile ilgili sorunlarını çözelim, gelin kayısıyı dünya markası yapalım. Malatya’mızda özellikle Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Borsası iş birliğiyle yapılan lisanslı soğuk hava deposu üreticinin kayısısını koruyan üretici için büyük destektir.  Büyükşehir Belediyesine ve Ticaret Borsasına, kayısı üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum. İç Anadolu ve Güney Doğu Anadolu'yu birleştiren Kömürhan Köprüsü ve Tünelini göz ardı edemeyiz Malatya’mız için önemli bir hizmet olmuştur. Malatya’da tarım arazilerinin bereketli kullanılması için çiftçimize yoğun destek vermemiz lazım, TDP iktidarında ülkemizde ekilmeyen biçilmeyen bir tek arazi kalmayacak" şeklinde konuştu.

Malatya’da gençler işsiz

Sarıgül, Malatya’da gençlerin işsiz olduğuna dikkat çekerek, Öğrenci gençlerin, esnaf gençlerin mutsuz olduğunu görüyorum çok üzülüyorum. Malatya’nın köylerindeki içme suyu sıkıntısını görüyorum. Malatya’da 2 organize sanayi bölgesi var ama %30u çalışıyor esnafımıza tüccarımıza yoğun destek ile organize sanayi bölgelerinin kapasitesi %100'e çıkarmamız lazım. Malatya, ülkemizi birleştirme özelliği taşımaktadır. TDP logosu da Asya ve Avrupa’yı birleştirmektedir. TDP siyasetteki konumuyla Malatya’nın Turgut Özal’ıdır ikisi de birleştirici güçtür. Turgut Özal ve TDP, Türkiye’nin çimentosudur sağ sol ayrımı yapmaz, herkesi kucaklar. TDP’nin amacı, hedefi, ilkeleri Malatya’daki devlet adamlarımızla ile aynıdır. Değişim Malatyalılar öncülüğünde yapılacak. Bizler Malatya’dan aldığımız heyecanı tüm ülkemize yansıtacağız. Ülkemizdeki tüm vatandaşlarımıza çare olmak için geldik yorgun iktidar, çözüm üretmeyen muhalefet, siyasetteki bu kilidi açmak için Malatya’ya geldik. Ülkemizdeki gençler hayallerini gerçekleştirmek için değişim istiyor, anneler evlatlarının güzel bir eğitim alması, iş bulması için değişim istiyor. Bizler değişim için ülkemizi karış karış geziyoruz, TDP olarak bütün yurttaşlarımızı kucaklamak üzere geliyoruz" dedi.

Çizgimiz milletimizi birleştirmek

Çizgilerinin ne sağ ne sol olduğunu anlatan Sarıgül, "Bizim çizgimiz demokrasiden, özgürlükten, vicdandan, merhametten yanadır, çizgimiz milletimizi birleştirmektir. TDP, ben insanım diyen herkese açık bir partidir. Kardeşlerim; ülkemizde düğümler var bu düğümleri siz çözeceksiniz geleceği siz tayin edeceksiniz başaracağız dikeni battığı yerden birlikte çıkaracağız.  Bizler asla yılmayacağız cesaretimizi, yeteneklerimizi birleştireceğiz. Zorluklara birlikte göğüs gereceğiz çünkü biliyoruz ki mücadelemiz haklıdır yurttaşlarımız yeni bir siyaset yeni bir anlayış iç huzuruyla oy verecek parti arıyorlar işte ulusumuzu kucaklayacak parti TDP’dir. Malatya ile ilgili çok anlatacaklarım var ancak hassas günler yaşıyoruz. Evlatlarımızın, şehitlerimizin acısı ülkemize kalbimize ateş gibi düştü buradan şehidimizin mezarına gideceğim, dualarımızı orada yapacağım" ifadesini kullandı.