Kayısının kalbi artık orada atacak

Malatya'da Şire Pazarı esnafı için inşa edilen Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi faaliyete başladı. Ticaret merkezini ziyaret eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, uzun zamandır faaliyet gösteren Şire Pazarı'nın güvenli ve hijyenik olmadığını söyledi.

Kayısının kalbi artık orada atacak

Planlanması ve yapımı Malatya Büyükşehir Belediyesine ait olan Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi bugün itibariyle faaliyete başladı. Yeni hizmete giren Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezini ziyaret edip esnaflarla bir araya gelen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Dünya Kayısı Ticaret Merkezinde iş yeri alamayan esnaflarımız da var onları sokakta bırakacak değiliz ”dedi.

Kayısının kalbi artık orada atacak

Esnaflar arasında denge sağlanacak

Yeni faaliyete başlayan ticaret merkezinde dükkan alan ve alamayan esnaflar arasında denge sağlayacaklarını kaydeden Gürkan, şunları söyledi: “Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezinde iş yeri alamayan esnaflarımız da var onları sokakta bırakacak değiliz. Ancak dükkân satın alan esnafımız ile almayan esnafımız arasında da bir denge oluşturacağız. Esnafımız ile kısa bir süre sonra bir toplantı yapacağız. Esnafımızın taleplerini dinleyeceğiz ve bu talepler doğrultusunda yardımcı olmaya çalışacağız. Buğday Pazarı esnafına sunmuş olduğumuz imkânlardan Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezinde dükkân alamayan esnafımızın da faydalanabilmesi için belediye olarak her türlü imkânı seferber edeceğiz.”

Kayısının kalbi artık orada atacak

Hijyen noktasında şikayetler vardı

Şire Pazarı’nın hijyen noktasında kullanışlı olmadığını öne süren Gürkan, “Mevcut kayısı pazarı sağlık ve hijyen noktasında, güvenlik noktasında kullanışlı değil. Bu konularla alakalı olarak Malatya Valiliği, Sağlık İl Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğünün yapmış olduğu denetimlerde de sağlık ve hijyen noktasında şikayetler vardı. Eski kayısı pazarındaki esnafların da mağdur edilmemesi noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü imkânı esnaf arkadaşlarımızın lehine kullanacağız. Vatandaşlarımız müsterih olsun vatandaşlarımızın huzuru, sağlığı ve işlerinin daha kaliteli bir şekilde yapmalarını sağlamak için çalışıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezinde yer alan esnaflarımıza da yeni işyerleri hayırlı olsun.  Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi başlı başına dünya çapında bir ticaret merkezi. Lisanslı Soğuk Hava Deposu ile birlikte lojistik ve lokasyon anlamında merkez konumda olması hem üretici hem de esnaflarımızın standartlarında yükselme olacaktır. Dünya Kayısı Ticaret Merkezimizin de Malatya’mıza, ülkemize ve dünya ticaretine hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Allah esnafımıza hayırlı ve bol kazançlar nasip etsin” ifadelerini kullandı.