Kayısının değeri artacak

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, kentte 40 bin ailenin geçim kaynağı olan kayısının endüstrileşmesi için yoğun çaba sarf edeceklerini belirterek, 'Bu durumda kayısının katma değeri ilimize çok daha fazla olacak. 3-4 kat daha fazla para ilimize girmiş olacak' dedi.

Kayısının değeri artacak

Milletvekili Kahtalı, Malatya Muhtarlar Derneğini ziyaretinde yaptığı konuşmada, Dünya kuru kayısı ihtiyacının yüzde 85'inin karşılandığı, "kayısı başkenti" olarak da bilinen Malatya’da kayısının hak ettiği değere ulaşması için milletvekilleri olarak çalışmalar yapacaklarını kaydetti. Kahtalı, “Ülkemizde çiftçimize sanayicimize daha hızlı hizmet getirmek daha hızlı büyüyebilmesi için gayret içerisinde olacağız. Malatya’mızın en büyük değerlerinden biri kayısımız var. Bu kayısının daha çok çeşitleri ve mamulleri araya getirecek, inşallah böyle endüstriyel olarak 12,5 kiloluk koliler içerisinde değil de bunu mu rafta satılabilir hale getirerek satacağız. Bunun katma değeri ilimize çok daha fazla olacak. 3-4 kat daha fazla para ilimize girmiş olacak. İlimize giren bu paradan Herkes nasıl nasipleniyor. Kayısı olan ve burada işçilik yapan ve yapmayan da ile gelen paradan dolayı bu katkı bütün herkese yansımış oluyor. Bizde öncelikli olarak tabii kayısımızla ilgili yine gayret içerisinde olacağız” dedi.

Çiftçimizi koruyan bir sistem olacak

Malatya’da lisanslı depoculuğun temellerinin de atıldığını anımsatan Kahtalı, “Malatya’mızda lisansı bir depo olacak inşallah az önce köylü ürettiği ürünle hemen bir an önce hızlı bir şekilde pazara götürüp satmak zorunda kalmayacak. Yine aynı şekilde TMO’da köylüden alacak. Bu da çok önemli.  Bir taban fiyat belirlemiş olacak. Bu fiyatın altına takip edenleri vermeyecek götürüp TMO ya verecek. Bu da çiftçimizi koruyan bir sistem olacak. Bunlar tabii ki onlara beraber Malatya’mızın diğer ürünlerinde tarımsal ürünlerini daha çok geliştirmek, daha çok verimli hale getirmek için gayet içerisinde olacağız inşallah. Malatya'da bir de organize sanayimiz var. Şuanda 2 tane Organize Sanayimiz tamamen dolmuş durumda ve 3. Organize de başlamış. Orada da şu anda yapılan fabrikalarımız var. İnşallah istihdamı daha fazla artırabilmek için daha çok çalışan kardeşimize, işsiz kardeşimize iş bulmak için de orada fabrikalarımızda verimli hale getireceğiz. Özellikle marka ve patenti olan yurtdışına satışında marka değeri olan ürünler ile inşallah ekonomimiz daha da büyütülmüş olacak. İlimizi de büyütürken ülkemizi de kalkındırmış olacağız. Ülkemizdeki hem huzur ortamını geliştirmek hem de ekonomimizi geliştirmek için çalışacağız inşallah” diye konuştu. Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren de, Kahtalı’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “25-30 yılını dolduran muhtarlarımıza süper emeklilik istiyoruz. Tabii ki Malatya’mızda tabiki kayısı önemlidir. Fakat Kuzey Çevre yolu da önemlidir ve biraz ağır gidiyor görünüyor. Diğer yandan Ziraat Odalarının kalkması lazım. Aynı sulama birlikleri gibi” dedi.