Kayısıda dalgalanma devam ediyor!

Dünya kayısı üretiminde önemli bir yere sahip olan  Malatya'da kuru kayısı fiyatında dalgalanma devam ediyor. Malatya Ticaret Borsasında kuru kayısının kilogramı en düşük 71 TL iken en yüksek fiyat ise 157 TL oldu. 

Kayısıda dalgalanma devam ediyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Ticaret Borsası'nın 14 Aralık'ta yayınladığı verilere göre, bir kilogram kuru kayısı fiyatı en yüksek 157 TL, en düşük fiyatı ise 71 TL oldu. 

Kayısı ağacı, gülgiller familyasından olan ve meyvesi olan kayısı ile bilinen bir ağaçtır. Kayısı, bağışıklık sistemini güçlendiren, cilt ve saç sağlığını destekleyen, vitamin ve mineral açısından zengin bir meyvedir.

Kayısı ağacı, dünyanın hemen her yerinde yetişebilen bir ağaçtır. Türkiye'de ise en çok Malatya bölgesinde yetişmektedir. Malatya, kayısı üretiminde dünyada birinci sırada yer almaktadır. Türkiye'de kayısı üretiminin yapıldığı diğer bölgeler arasında Kars, Iğdır, Elazığ, Erzincan, Mersin, Muş ve Hatay bulunmaktadır.

Kayısı ağacı, yetiştirilmesi kolay bir ağaçtır. Evde bahçesi olan herkes kayısı ağacı yetiştirebilir. Kayısı ağacı, 5-6 metre boya kadar ulaşabilir. Çiçekleri nisan ayının sonuna doğru açar ve iki ay sonra meyve vermeye başlar.

Kayısı ağacının meyvesi, yeşil haldeyken çağla olarak adlandırılır. Çağla, olgunlaştıktan sonra sarı veya pembe renkte olur. Kayısı meyvesi, taze olarak tüketilebildiği gibi kurutularak da tüketilebilir.

Kayısı ağacı, Türkiye'nin önemli bir tarım ürünüdür. Kayısı üretimi, Türkiye'nin ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır.