Kayısıda alım garantisi olsun

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkan Yardımcısı Teoman Mutlu, Türkiye'de oto yollarda, köprülerde taşıt geçiş garantisi olduğunu tarımda da çiftçiye devletin alım garantisi vermesi gerektiğini belirtti.

Kayısıda alım garantisi olsun

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkan Yardımcısı Teoman Mutlu, Malatya’da, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Mutlu, Diyarbakır-Bingöl karayolunda gerçekleştirilen terör olayını lanetledi. Ülkemizde yeteri kadar üretim yapılmadığına dikkat çeken Mutlu, daha çok üretim yapılması gerektiğini belirtti. Türkiye Değişim Partisi'nin ekonomi modelini anlatan Mutlu, “Türkiye Değişim Partisi'nin ekonomik milliyetçilik projesi ve 5T formülünü uygulayarak bu değişimi gerçekleştireceğiz. Ekonomik milliyetçilik denk bütçe demektir. Türk parasının değerini korumuz demektir. Geliri kadar harcamak demektir. Kendi kendine yetebilmek demektir. Dışarıya tabi ki avuç açmamak demektir. Biz diyoruz ki TDP olarak tarım ürünleri başta olmak üzere ülkemizde üretilebilecek her şeyimizi ülkemizde üretelim. Enerji ve gıda başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarımızı kendi kaynaklarımızdan karşılayalım. İhraç ürünlerimizi değerli hale getirelim ve tabi ki markalaşalım. TDP olarak 5T formülümüzle yani tarıma, turizme, teknolojiye, tekstile ve ticarete önem verelim. Tarımdan çiftçimizin para kazanmasını sağlayalım. Sorunu tarlada çözelim. Turizmde tabi ki çok ucuz bir ülke haline geldik. İspanya'da bir turisttin bu ülkeye bıraktığı döviz 1200 dolar olarak gelirken, maalesef Türkiye'mizde 834 dolara kadar turizm geliri, turist başına olan gelir düşmüştür. Bunu arttırmanın yollarını biz çok iyi biliyoruz. Aynı şey tekstil için de geçerli. Bizim hazır giyimde kg başına ihracatımız 13 dolar civarında olurken, İtalya'nın 40 dolar yukarıdadır. Sebebi şu, marka satıyor. Tabi ki bizim de markalaşmamız lazım. Teknolojiye yatırım yapıp, yükte hafif ama pahada ağır malları üretmemiz lazım. Çiftçiye, besiciye, esnafa ve sanayiciye ticaret yapana %100 destek vermemiz lazım” dedi. 

Kayısı 5 dolar olmalı

Kayısı üreticisinin ürününü değerinde satabilmesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini ifade eden Mutlu, “Para kazanabilmeli ki Malatya'daki çarşı pazar canlansın. Biz her zaman TDP olarak Malatya kayısısının fiyatının net olmasını, fiyatının sabitleşmesinin ve TDP iktidarında özellikle kayısı çiftçisine devletimizin alım garantisinin getirilmesi lazım. Nasıl ki Türkiye'de oto yollarda köprülerde taşıt geçiş garantisi varsa tarımda da çiftçimize devletimizin alım garantisi vermesi lazım. O yüzden kayısının taban fiyatının 5 dolar seviyesinde olması bizim için elzemdir. TDP olarak Malatya kayısısının 5 dolar olmasının çok önemli olduğunu bilen bir partiyiz” diye konuştu. 

Çarşı pazar karıştı 

Mutlu, Türkiye’nin gündeminin sürekli değiştiğine dikkat çekti. Ekrem İmamoğlu'na verilen ceza sonrasında bütün hesapların değiştiğini dile getiren Mutlu, “Çarşı pazar karıştı ve birileri sayın İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adayı olduğu ilan etti. 4 saat sonra Sayın Kılıçdaroğlu geldi. İmamoğlu tekrar Cumhurbaşkanlığı adaylığından belediye başkanlığına döndü. Yani hesaplar tekrar değişti. Siyasette 24 saattin uzun bir süre olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz ve bu son gelişmelerde de bu ortaya çıktı. Seçime kadar çok şey değişecek TDP olmadığı herhangi bir ittifak sandıkta kalır. O sandıktan çıkamaz” açıklamasında bulundu.