Kayısı üreticisi tedirgin

Kayısının çiçek açtığı şu dönemde üreticinin eli yüreğinde bekliyor. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, üreticileri yaşanacak olası don olayına karşı uyardı. Malatya, Elazığ, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde 30 Mart Salı günü sabah saatlerine kadar zirai don beklendiğinden kayısı üreticilerinin tedbirli olması istendi.

Kayısı üreticisi tedirgin

Üreticinin eli yüreğinde 

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, dün akşam saatlerinden yağan karla karışık yağmur ve kar yağışlarının 27 Mart Cumartesi öğle saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Bu arada, bugünden itibaren 30 Mart Salı günü sabah saatlerine kadar bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde zirai don beklendiğinden özellikle kayısı üreticileri başta olmak üzere yetkililerin ve çiftçilerin tedbirli olması istendi. 

Kayısı ağaçları kar altında

Mart ayının başında gündüz sıcaklıkların 12-13 dereceyi bulması nedeniyle Kale ilçesinin yüksek kesimlerinde çiçek açan kayısı ağaçları, kara yakalandı. Kayısı ağaçlarının açan çiçekleri kar altında kalınca üretici, kara kara düşünmeye başladı. Don endişesi taşımaya başlayan çiftçiler, yüksek kesimlerde henüz çiçek aşamasında olan kayısının kar yağışı sonrasındaki durumunu düşünüyor. Öte yandan gece saatlerinde hava sıcaklıklarının sıfırın altında 3 ve 5 dereceye ineceğini ifade eden yetkililer, çiftçileri don tehlikesi olabileceği yönünde uyardı.