Kayısı da verilsin

AK Parti geçmişte ev ziyaretlerinde vatandaşlara kahve hediye ediyordu, bu yıl çay hediye edecek. Malatyalılar, Dünya kuru kayısı ihtiyacının yüzde 85'ini karşılayan ve yaklaşık 50 bin aile geçimini sağlayan kayısının Ak Parti tarafından değerlendirilerek ev ziyaretlerinde vatandaşlara hediye verilmesini talep ediyor.

Kayısı da verilsin

50 BİN AİLENİN GEÇİM KAYNAĞI

Türkiye'deki 17,5 milyon kayısı ağacından yaklaşık 8,5 milyonunu barındıran ve "Hasanbey, Kabaaşı, Hacıhaliloğlu ve Alyanak" gibi birbirinden farklı irilik ve lezzette kayısı çeşidinin yetiştiği kentte, yaklaşık 50 bin aile geçimini kayısı üretiminden sağlıyor. Avrupa Birliği'nden coğrafi işaret tescili de alan Malatya kayısısının pazarlama ve tanıtım sorunu ise devam ediyor.

EV ZİYARETLERİNE ÇAY GÖTÜRÜLECEK

Tanıtım ve pazarlama sorunuyla boğuşan kayısıya destek bekleniyor. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler kapsamında ev ziyaretlerinde partililere vatandaşlara çay ikram edecek. Edinilen bilgiye göre, ev ziyaretlerinde vatandaşlara hediye edilecek çaylarla çay üreticilerinin desteklenmesi hedefleniyor. AK Parti, daha önce ev ziyaretlerinde vatandaşlara kahve hediye etmişti.

CUMHURBAŞKANIMIZ KAYISIYA SAHİP ÇIKSIN

Gazetemize konuşan üreteciler, “Bizde destek verdiğimiz AK Parti’nin tüm ülke genelinde ev ziyaretlerinde kaysımızı hediye etmelerini istiyoruz. Bu hem kaysımızın tanıtımına hem de iç pazarda tüketilmesine yönelik ciddi bir katkı sağlayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve AK Partililerden ricamız kaysımıza sahip çıkmalarıdır” şeklinde konuştular.