Kavaktepe-Yeşilyurt Fayı'nın doğu ve batı uçları aktif

Elazığ'da meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depremi değerlendiren Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, yaşanan depremin deprem geçmiş tehlike parametreleri bilinmeyen Kavaktepe-Yeşilyurt fayı üzerinde meydana geldiğini, 2020'den beri bu fayın doğu ve batı uçları oldukça aktif olduğunu söyledi.

Kavaktepe-Yeşilyurt Fayı'nın doğu ve batı uçları aktif

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, saat 16.26’da merkez üssü Elazığ olan 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin yaklaşık 9 kilometre derinliğinde meydana gelen depremle ilgili olumsuz bir durum yaşanmadı. Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, yaşanan depremi yorumladı. 

2020'den beri aktif 

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan  Demirtaş, 2020’den beri doğu ve batı uçlarının aktif olan bir fayda deprem meydana geldiğini vurgulayarak, “Sakabaşı (Elazığ) civarında 30.12.2023, 16:26 Mw=4.2/4.4 büyüklüğünde bir #deprem oldu. Deprem geçmiş tehlike parametreleri bilinmeyen Kavaktepe-Yeşilyurt fayı olarak tanımladığım fay üzerinde meydana geldi. 2020'den beri bu fayın doğu ve batı uçları oldukça aktif” İfadelerini kullandı.