'Katil ABD Malatya'dan defol'

İsrail'in Gazze'de bir hastaneyi bombalaması Türkiye'de infial yarattı. Türkiye'nin pek çok noktasında eylemler başladı. Malatya'da bulunan Kürecik Radar Üssü'nde toplanan vatandaşlar, 'Katil ABD Türkiye'den defol' sloganları attı.

'Katil ABD Malatya'dan defol'

Malatya'da vatandaşlar, İsrail'in Gazze'deki hastane katliamı sonrası, konvoy halinde ABD askerlerinin bulunduğu Kürecik Radar Üssü'ne gitti. Vatandaşlar burada, "Katil İsrail-Katil ABD Malatya'dan defol", "Mehmetçik Gazze'ye", "Hamas'a selam direnişe devam" şeklinde sloganlar attı. Kürecik Radar Üssü önünde toplanan vatandaşlara, biber gazıyla müdahale edildi.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı ve İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, Malatya'da Kürecik yürüyüşünü kontrol için bölgeye gitti. Vali Yazıcı, STK temsilcileri ve Parti temsilcileri ile görüşerek taşkınlık yapılmamasını istedi. Konvoy Akçadağ'dan geri dönerek yine Malatya Büyükşehir Belediyesi arkasındaki alana gelerek basın açıklaması yapacak. Yüzlerce aracın katıldığı 4 kilometrelik konvoy için geniş güvenlik önlemleri alındı.