Kararsız seçmenleri ikna edelim! 

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Malatya'da sandıkta görev yapmak isteyenlere çağrıda bulunarak, 'Büyükşehir'de Veli Ağbaba'ya gönül verenlere etrafındakileri bir kararsızı ikna etmelerini sadece oy vererek değil. Son hafta bizler gibi çalışmalarını tüm Malatyalılardan bekliyoruz' dedi.

Kararsız seçmenleri ikna edelim! 

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Malatya’da vatandaşlardan daha çok ilgi gördüklerini söyledi. Malatya Net Haber Gazetesi’ne konuşan Barış Yıldız, Malatya’da sahada yapılan çalışmalardan bahsederek, Büyükşehir’de Veli Ağbaba’yla seçimi kazanacaklarını söyledi.

Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, “Bu dönemde gerçekten parti olarak profesyonel destek alacak şekilde ilerliyoruz. Bir taraftan saha çalışmaları yaparken, bir taraftan düzenli anket çalışmalarımız devam ediyor. Yapılan ankete göre saha çalışmaları yapıyoruz. Şuanda tüm kadın kollarımız sahadalar. ‘Kapı Siyaseti’ dediğimiz projeye çalışıyorlar. Kadın ve gençlik kollarımız kapı kapı geziyorlar. CHP bu dönem kadın kollarıyla kapı kapı geziyor. Oy istiyor. Doğruları anlatıyor. Artık bir taraftan vatandaş gerçeği görüyor. Ama bir taraftan da o sesi duymak istiyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak sürekli halkın içinde halkın arasındayız. Özellikle son bir yıldır deprem sonrasında sahada en çok görülen parti Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Ekiplerimiz çalışıyor. Teknik bir komisyonumuz var. Mimar ve mühendislerden oluşuyor özellikle. Belediye meclis üyelerimizle de avukat, mali müşavir, iç mimar, mimar, şehir plancısı tüm kadrolarımız var. Teknik komisyon bir taraftan adaylarımıza proje üretmekte ve adaylarımızın söylemleriyle ilgili çalışmalar yapmaya devam ediyor” dedi.

Malatya’nın adayıyım diyerek yola çıktı

Yıldız, gittikleri her yerde büyük bir ilgiyle karşılandıklarını belirterek, “Avukat arkadaşlarımız seçim günü kurduğumuz hukuk komisyonun yanında bir de sandık güvenliği komisyonu kurdular.  Bu alanda yer almak isteyene avukatları da bekleriz. Sandık görevlileriyle alakalı eğitimlerimiz parti okulu tarafından veriliyor. Parti olarak her sandıkta 2 kişi, bir sandık görevlisi bir de müşait olması için çalışıyoruz. Büyükşehirde Veli Ağbaba’ya destek olmak için biliyorsunuz parti rozetini çıkartıp, Malatya’nın adayıyım diye yola çıktı. Bir taraftan Malatya gönüllüleri adı altında bir proje sosyal medyada devam ediyor. Bu platformdan sandık görevliliği konusunda bizlere yardımcı oluyorlar. Bizlerde adaylarımızla birlikte saha çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz günlerde Akçadağ’daydım. Kuluncak’ın köylerindeydim. Arguvan’da büyük bir toplantı gerçekleştirdik. Gittiğimiz her yerde çok büyük bir ilgi var. Her akşam Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinde binlerce kişiye iftar veriyoruz. İftarda vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Ramazanın birlik ve beraberliğini sürdürmeye devam etmeye çalışıyoruz. Geçim sıkıntısı çeken Malatyalıların özellikle yoksul mahallerinde bir günde olsa iftarlarını karşılamaya, evlerine yemek göndermeye çalışıyoruz. 2 aracımızla. Bir taraftan yeni bir aracımız geldi. Deprem nedeniyle geçmişte az olan sosyal faaliyetlerin tamamı depremden sonra durmuş durumdaydı. Özellikle konteyner kentlerde kalan çocukları da düşünerek, şuanda bir tırımızla beraber ramazan boyunca tüm konteyner kentlerde çocukları eğlendirmeye vesile olmaya çalışacağız” diye konuştu.

‘Partimize bekliyoruz’

Yıldız, Malatya’da oy oranlarını arttırdıklarına vurgu yaparak, “Daha önce gittiğimiz oy oranının az olduğu mahallelerde çok geniş bir ilgi görüyoruz. Hem büyükşehir adayımız, hem de diğer adaylarımıza yoğun bir ilgi görüyoruz. İddialıyız. Kazanacağız. Hükümetin demokrasisine ve adaletine sonuç itibariyle inanmıyoruz. O yüzden bu saatten sonra yapacağımız en büyük iş, sandıklara sahip çıkmak. Avukatlarımızla sandık görevlilerimizle hazırız. Ama istiyoruz ki her sandıkta birden fazla kişi olsun. Malatya’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayları üzerinde ittifak yapan büyük Malatya ittifakının gönüllerini bizler sandıkta görev almak için partimize bekliyoruz. Sandıkta çok fazla görevliye ihtiyacımız olacak. Malatya’da hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Cumhuriyet Halk Partisi olacak. Şuanda hazırda 2 bin 7 kişinin tamamlanmış. Üzerine ikinci kişilerde tamamlanmak üzere. Bunların tamamı neredeyse yüzde 70 oranında da sandığa katılanların isimleri tamamlanmış durumda. Son haftaya girerken de yüzde 100 tamamlamış olacağız. Avukatlarımızla, örgütümüzle Malatyalılar oyunu kullansın. Oylarını korumak bizlerin işi olacak” ifadelerini kullandı.

‘Veli Ağbaba’nın kazanacağına eminiz’

Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi olarak her ilçede, mahallede iddialı olduklarını dile getirerek, “Son raddeye girdiğimiz şu günlerde Malatya için bir tercih yapmak gerekiyor. O noktada Veli Ağbaba en iddialı adaylardan biri.  Karşımızda rakiplerimizde var ancak biz Veli Ağbaba’nın Malatya Büyükşehir’i kazanacağına eminiz. İstiyoruz ki? Vatandalar özellikle kararsız vatandaşları ikna etmek için daha iyi bir çalışma yapıyoruz. Vatandaştan gelen her talebi gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi her yerde, her mahallede, her ilçede bu dönem çok iddialı seçimin en başarılı partisi olarak çıkacağımıza şüphe yok. Sadece oyunu arttıran bir parti olarak başarıyı kabul etmiyoruz. Kazanmak istiyoruz. Malatya Büyükşehir’de Veli Ağbaba’ya gönül verenlere etrafındakileri bir kararsızı ikna etmelerini sadece oy vererek değil. Son hafta bizler gibi çalışmalarını tüm Malatyalılardan bekliyoruz” dedi.