Karar gözden geçirilsin!

Covid-19 salgını gerekçesiyle Ramazan ayında teravih namazlarının camilerde kılınmaması kararının yeniden gözden geçirilmesini isteyen vatandaşlar, geçtiğimiz yıl camilerde teravih namaz kılınamadığı için buruk bir Ramazan yaşadıklarını belirterek, 'Zaten camilerde cuma ve vakit namazlarını kılıyoruz. Herhangi bir sorun yok. Neden teravih namazı camilerde kılınmıyor?' diyerek serzenişte bulundular.

Karar gözden geçirilsin!

Covid-19 ile mücadelede camiler örnek oldu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ana teması “Şifa Ayı Ramazan” olan 2021 yılı Ramazan ayı bilgilendirme toplantısında, Covid-19 salgını nedeniyle Ramazan'da teravih namazlarının camilerde kılınmayacağını açıkladı. Salgın sürecinde toplu taşıma araçlarında, kalabalık alanlarda, eğlence merkezlerinde, birçok program ve etkinlikte salgına karşı tedbirlerin uygulanmadığı ve önlemlerin hiçe sayıldığı görülürken camilerde ise ilk günden beri kılınan namazlarda cemaatin maske ve sosyal mesafe kuralına ciddi şekilde uyması, Covid-19 ile mücadelede camileri en iyi örnek haline getirdi.

Camide namaz kılmanın hiçbir sakıncası yok

Tedbirlerin en iyi alındığı mekanların camiler olduğunu ve cami cemaati olarak her türlü tedbiri güzel bir şekilde aldıklarını belirten Vatandaşlar, “Her şey serbestte sadece camide namaz kılmak yasak. Zaten Covid-19 kurallarına uyarak namazımızı kılıyoruz. Camide namaz kılmanın hiçbir sakıncası yok. Zaten biz camiye gelirken her türlü tedbiri alıyoruz. Cuma namazında ve vakit namazlarında her türlü tedbiri alıyoruz. Çarşıda, pazarda, toplu taşıma araçlarında herkes iç içe ve mesafe diye bir kural yok. Fakat camide kalabalık diye bir durum yok. Yasaklar sadece cami için mi geçerlidir?” diye sordular.