Kapatma kararına tepki

Güzellik merkezlerinin kapatılmasına tepki gösteren Malatya Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, 'Esnafla ilgili kararlar alınırken neden federasyon ve odaların bilgisine başvurulmaz. Kuaför, berber ve güzellik salonları en temiz ve en hijyen sektör olduğunu bilmenizi istiyoruz. Kapatma kararı veren yetkili makamlar, esnafın içine düştüğü durum için iyiye yönelik ne gibi çalışmalar planlamalar var merak ediyoruz' dedi.

Kapatma kararına tepki

Malatya Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, güzellik merkezlerinin kapatılmasına tepki gösterdi. Toptaş, yaptığı açıklamada, berber ve kuaför ve güzellik merkezlerinin hijyen anlamında önemli derecede hassas olduğunu hatırlatarak, yetkililere kapanma ile alakalı sorular yöneltti.

Neden sessiz kalıyorsunuz

Sağlığımızı olumsuz yönde etkileyen illet hastalığı bitirmek adına yapılan çalışmaları ve önlemleri takdir ettiklerini ifade eden Toptaş, "Birey olarak üzerimize düşen sorumlulukla sektör olarak en üst düzeyde önlemlerimizi aldığımız ve uyguladığımız aşikârdır. Kuaför, berber ve güzellik salonları en temiz ve en hijyen sektör olduğunu siz yetkili makamların ve halkımızın bilmesini istiyoruz. Fakat bu önlemleri hayata geçirmek adına ilk iş olarak hemen sektörümüzle ilgili kararlar alarak gündeme getirip hayata geçirilmesinden son derece rahatsız olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Bu kararları veren yetkili makamlar, Esnafın içine düştüğü durum için iyiye yönelik ne gibi çalışmalar planlamalar var merak ediyoruz. Esnafla ilgili kararlar alınırken neden federasyon ve odaların bilgisine başvurulmaz. Federasyon ve odalar nezdinde esnafımızı mutlu edecek haberler ne zaman verilecek. Alınan güzellik sektörü ile ilgili kararın uygulamasının sektördeki birçok olumsuzluğu bir kez daha gündeme geleceği aklınıza gelmedi mi. Bu yanlışların tamamının esnaf sakatlarlar kanununun anlamsız işleyişine neden olduğunu biliyor musunuz acaba? Kapanma kararları alırken denetlemede başarı sağlanacağına inanıyor musunuz? Güzellik merkezleri kapatılırken, hastanelerin bu birimlerinde bu işlemler devam etmesinden mutlu musunuz? Güzellik salonu ve kuaför iç içeyken kimi nasıl denetleyebileceksiniz? Sektörümüzün haklı seslenişine neden sessiz kalıyorsunuz? sektörümüz alın teri ile geçimini yapan emekçilerin oluşturduğu istihdamda büyük pay sahibi olan büyük bir camiadır. Bütün bunları sizlere hatırlatmak temsilcisi olduğumuz sektörümüzün oda başkanı olarak görev sorumluluğumuz ve görev bilincimizdir" şeklinde konuştu.