Kanser hastası mağdur

Malatya'da uzun yıllar kanser hastalığı tedavisi gören Ergin Dilek'in rahatsızlığı artınca yeni ilaç kullanması istendi. Fakat 18 bin TL olan ilaç Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödenmedi. 27 gündür ilaçlarını alamayan kanser hastası yetkilerden yardım istiyor.

Kanser hastası mağdur

10 yıl önce akciğer kanseri olduğunu öğrendiğini belirten 56 yaşındaki Ergin Dilek, uzun yıllar hem kemoterapi hem de ilaç tedavisi görerek kanser hastalığıyla mücadele ediyor. Geçtiğimiz ay tekrar doktoruna giden Ergin Dilek, kullandığı ilaçların kanser hücrelerine etkisiz kaldığını ve farklı bir ilacın kullanılması gerektiği söylendi. İlacı almak için eczaneye giden Dilek'e ilacın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanmadığını ve fiyatının ise 18 bin TL olduğunu öğrendi.

27 gündür ilacımı kullanamadım

İlacı alamadığı için 27 gündür kullanamadığını söyleyen Dilek, "SGK geri ödemesi olmadığı için bu ilacı ödemiyor. Ben kanser hastası olarak durumumun kötüye girmesinden dolayı bu ilacı almam lazım. Fakat 27 gündür ilacımı alamıyorum. Ne eczane ödüyor, nede doktorlar farklı bir ilaç yazabiliyorlar. Benim durumum kötüleşiyor. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum" diye konuştu. İlaçları alacak durumu olmadığı için çaresiz kaldığını söyleyen Dilek, "Sayın devlet büyüklerime, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Sağlık Bakanlığına, Aile ve Çalışma Bakanlığına yalvarıyorum. Benim gibi hastaların 25 gün bekleme gibi bir durumu yoktur. İlacın fiyatı 18 bin TL benim gibi bir insanın bunu ödeyecek maddi gücü yoktur. Maddi imkanım olmadığı için mağdur oluyorum. Her ay 18 bin lirayı ben nasıl ödeyeyim" dedi.