Kale değişiyor

Kale ilçesinde yapılan yatırımlarla ilgili konuşan Kale Belediye Başkanı Murat Koca, 2 yıllık görev sürecinde Kale de bambaşka bir değişimin olduğunu belirterek, 'Kale'de değişim yaptık. Dışarıdan gelen insanlar bunu fark ediyor. TOKİ zaten bir değer kattı. İlçe merkezi ve belediye binamızda tamamlanırsa ilçe bambaşka bir hale dönüşecek' dedi.

Kale değişiyor

Malatya'nın Kale ilçe Belediye Başkanı Murat Koca, 2 yıllık süreçte ilçeye yapılan ve yapılması planlanan yatırımlarla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Başkan Koca, 2 yıllık süreçte Kale'de değişim bambaşka bir değişim yaptıklarını kaydederek, "TOKİ çalışmaları devam ediyor. Bazı mahallelerimizde tek katlı köy evleri yapılmaktadır. Kale 30 yıllık bir ilçe.  Dünyanın sanırım ilçe merkezi olmayan tek ilçe. Deprem öncesinde ilçe merkezi içi müracaatlarımız vardı ama deprem bu durumu hızlandırdı.  Şuan 2 bin dönümde imar çalışmalarımız başladı.  İlçe merkezi için bir süreç var. Büyükşehir süreci var, askı süreci, itirazı var. Bu çalışmalar devam ediyor inşallah yaza doğru biterse bizde başlayacağız. Yapılacak alan Kaymakamlık Binasının bulunduğu alandan liseye kadar çevre yolunun altında olan alanın tamamını kapsayacak. İnşallah yılbaşına kadar bir cadde dahi olsa açılmış olur. Zamanla inşallah tamamlamış olacağız. Şuanda TOKİ'lerin bulunduğu yerde 16 dükkanımız hazır. Yeni belediye hizmet binamızı da kazandıracağız. Çalışmalar devam ediyor. İhale tamamlandı. Önümüzdeki günlerde temel atma töreni düzenleyeceğiz" dedi. 

Kale'de değişim yaptık

İlçede istihdam ve göç sorununa ilişkin Koca, "İlçede merkez olmayınca çarşı pazar yok. Çarşı pazar olmayınca, genç nüfus yok. Buna yönelik gençlik merkezi yapıyoruz. Çarşı merkezi de ilçeye kazandırırsak, ticaret de olur.  Küçük sanayi bölgesi yapılması içinde müracaatlarımız yaptık. İstanbul'da bulunan Malatyalı iş adamlarımızın yüzde 80'i tekstilcidir, biz burayı faaliyete geçirirsek belki 2 bin kişi istihdam ederiz.  İstihdam ve göçü çözeceğiz. Kale'de değişim yaptık. Dışarıdan gelen insanlar bunu fark ediyor. TOKİ zaten bir değer kattı. İlçe merkezi ve belediye binamızda tamamlanırsa ilçe bambaşka bir hale dönüşecek" diye konuştu. 

Bölge turizmine hitap edecek

Kale ilçesinin turizm ile de anıldığını vurgulayan Koca, "İnşallah bundan sonra turizm daha da yükselecek. Burada Kale Meslek Yüksekokulu, Kale Göl Oteli var. Mersin'den 2 katlı yüzen restoran, gemi getirdik. Geminin bulunduğu alana 12 bin metrekarelik mesire alanı için çalışmalarımız devam ediyor. Burası tamamlandığında sadece Kale ilçesine değil bölgeye hitap edecek. Malatya Elazığ illeri arasında olduğumuz için hem Elazığ'dan hem de Malatya'dan inşallah insanlarımız buraya gelecekler" dedi. 

Kömürhan Köprüsü'nün zirvesine zipline 

Koca, Kömürhan Köprüsü'nün Malatya tarafında bulunan zirve noktasına zipline projesi yapmayı hedeflediklerini aktararak, "En büyük projemiz  zipline projesi. Zipline projesinin üç özelliği olacak. Birincisi Fırat Nehri'nin üzerinde, iki iki şehri birbirine bağlayacağız, suyun üzerinden karşı tarafa geçilecek.  Üçüncüsü 930 metre sanırım Türkiye'de başka bu kadar yoktur. Oraya seyir terası ve mesire alanı da düşünüyoruz. Mükemmel bir manzarası var.  Burayı ilçemize kazandırmak istiyoruz. Yine o bölgedeki kanyonlarımızı kazandırmak istiyoruz.